Prečo stúpla teroristická hrozba na našich školách

Určite si spozorovala, že v posledných mesiacoch sa na našom území, ale aj v susednej Českej republike, čoraz viac skloňuje nebezpečenstvo hrozieb na školách. Tieto udalosti akoby odštartovali minuloročným útokom istého študenta na univerzite v Prahe a bezpečnostné hrozby rapídne stúpli.

Od tej chvíle sú všetky ochranné zložky v neustálom pozore. A zaznamenali  niekoľko desiatok, našťastie, falošných teroristických hrozieb. My sme sa na tento stúpajúci trend útokov opýtali odborníčky Mgr. Viery Škopovej z online psychologickej poradne MOJRA.

Prečo sa to deje? Prichádzajú „inšpirácie“ zo Západu alebo to skutočne odštartovala tragédia v Prahe? Dá sa vysvetliť, prečo sa niekto k takémuto činu, hoci len poplašnému, uchýli? Spôsobuje to frustrácia ľudí? Na tieto, ale aj mnohé ďalšie otázky nám odpovedala psychologička.

Prečo na Slovensku narastajú bezpečnostné hrozby na školách

Možno sa aj tebe zdá, že svet sa otočil hore nohami. Denne nás zahlcujú negatívne správy, nešťastia a hrôzy, ktoré páchajú samotní ľudia. Je paradoxom, že práve „ľudskosť“ ako vlastnosť sa spája s empatiou, súcitom či pochopením. Najdesivejšou skutočnosťou však zostáva, že obeťami tohto neľudského správania bývajú často tí najnevinnejší, a to deti.

„Už dlhšiu dobu pozorujem prudký nárast nahlasovania bômb na školách.  Medzi mladými ľuďmi pozorujeme nárast kyberšikany, či nárast detských gangov,“ uvádza expertka. Ďalej vysvetľuje, že dnešné deti musia čeliť rôznym nepriaznivým, neočakávaným a hlavne nevyspytateľným situáciám, ktoré majú na ne abnormálny dopad, síce oni samé ich nemôžu nijak ovplyvniť.

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia
Zabezpečené šifrovaním
Trust pay
Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Life