7 trikov, ako zvládnuť návrat k povinnostiam

Či už študuješ, pracuješ alebo si doma napríklad na materskej dovolenke, leto všetci považujeme za akési oddychové obdobie. Cestujeme, doprajeme si viac zábavy, relaxu, dobrého jedla a na chvíľu upustíme od pravidelného režimu. Po takom období však môže byť návrat k povinnostiam pomerne náročný.

Ťažšie sa nám zvyká na realitu všedných dní, horšie sa vstáva a možno ťa prepadne aj mierna frustrácia. Prinášame ti preto niekoľko užitočných tipov, ktoré tie tento návrat do reality spríjemnia či zjednoduchšia.

7 trikov, ako zvládnuť návrat k povinnostiam

Sprav si to pekné

Či už chodíš do práce alebo do školy, spríjemni si to. Navštív papiernictvo či iný obchod aj s kancelárskymi potrebami a kúp si pekný diár, perá, zvýrazňovače či rôzne farebné papieriky, kam si budeš značiť dôležité poznámky.

Rovnako dôležitá je aj voľba oblečenia. Daj si záležať na tom, čo si na seba vezmeš, nenechaj to len na džínsy a obyčajné tričko. Neboj sa farieb, vzorov či sukní, šiat alebo kostýmov. Odviaž sa a nezabúdaj na to, že to, ako sa obliekaš, ovplyvňuje, ako ťa druhí vidia, ale hlavne ako, ako sa vnímaš ty sama. Hovorí sa, že by si sa mala obliekať nie podľa toho, kde momentálne si, ale podľa toho, kde by si chcela byť.

Ako si spríjemniť povinnosti
zdroj: Pexels/Antoni Shkraba

Nastav si realistické ciele

Počas prázdnin si možno odložila veľa povinností, ktoré ťa teraz čakajú. Aby si sa vyhla zahlteniu, rozdeľ si úlohy na menšie kroky a stanov si realistické ciele. Začni s prioritnými úlohami a postupne prechádzaj k ďalším. Keď si úlohy rozložíš do menších častí, nebudeš sa cítiť preťažená a postupne sa dostaneš späť do formy.

Zorganizuj si čas

Organizácia je kľúčom k úspešnému návratu do povinností. Vytvor si týždenný plán alebo to-do list, kde si zapíšeš všetky dôležité úlohy. Používanie diárov, aplikácií alebo kalendárov ti pomôže lepšie si naplánovať svoj čas a zároveň ti dodá pocit kontroly nad svojimi aktivitami. A nezabudni si naplánovať aj prestávky, aby si sa vyhla vyčerpaniu.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Life