Korčuľovanie na kolieskových korčuliach
Unsplash/Rameez Remy/Elizeu Dias

Možno by si neverila, no korčuľovanie na kolieskových korčuliach prináša množstvo benefitov, na ktoré sa pozrel aj portál Health. A hoci túto pohybovú činnosť môžeš praktizovať len v teplejších mesiacoch, ešte stále nie je neskoro začať. Okrem toho, že sa ti podarí schudnúť bez väčšej námahy, budeš na sebe a svojom zdraví vidieť aj ďalšie pozitívne zmeny. 

Okrem korčuľovania môžeš hravo a bez väčšej námahy schudnúť aj vďaka TÝMTO 3 ďalším letným činnostiam. A síce je už teplé obdobie takmer na konci, ešte stále s chudnutím stíhaš začať. Možno už na septembrovej dovolenke sa vďaka týmto športom budeš v plavkách cítiť lepšie.

Aké benefity má korčuľovanie na kolieskových korčuliach?

Zlepšuje zdravie tvojho srdca

Korčuľovanie na kolieskových korčuliach je efektívne aeróbne cvičenie celého tela. Počas neho tvoje srdce pumpuje krv cez srdce rýchlejšie, ako zvyčajne. Tvoj organizmus musí tvrdo makať, aby obohatil krv o kyslík a zrýchlilo sa tak dýchanie. Tento proces pomáha posilniť tvoje srdce. Okrem toho korčuľovanie zvyšuje cholesterol, čím ho chráni.

Korčuľovanie na kolieskových korčuliach
zdroj: Unsplash/AGNES BARRAUD

Schudneš rýchlejšie a bez veľkej námahy

Počas korčuľovania na kolieskových korčuliach iba za 30 minút môžeš spáliť až 200 kalórií. Takýto tréning totiž využíva takmer každý sval v našom tele. Zapájaš pri ňom ruky, ramená, brušné svaly, ale aj chrbát, aby si udržala rovnováhu.

Okrem toho ide o cvičenie s nízkou intenzitou, napríklad v porovnaní s behom. Korčuľovanie zahŕňa minimálne povrchové trenie, takže pomáha spaľovať viac tuku. A to pritom ani nepostrehneš, že robíš nejakú aktivitu, keďže sa v podstate iba „vozíš“.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Viac z kategórie Fitness