Ako prekonať bolesť a odpustiť? Ak patríš medzi zatrpknuté deti, toto je kľúč

Žiaden vzťah nie je jednoduchý, či už ten s partnerom alebo ten, ktorý máš s rodičmi. Napriek tomu, že je medzi vami láska, veľakrát tam chýba pokora a rešpekt. Na upevnenie puta, ktoré majú deti a ich rodičia, stačia 4 rady. Musíme iba všetci zložiť korunky a začať sa snažiť, pretože nikdy nevieme, koľko spoločných chvíľ nám ešte zostáva.

Deti a rodičia mávajú často zlé vzťahy a najmä počas dospievania, čo sa teda neskôr prenesie aj do dospelosti. Táto naštrbená podstata, ktorá je medzi vami, dokáže ubližovať každému naokolo, a preto by ste s tým mali skoncovať. Nielen z morálneho, ale aj emocionálneho hľadiska. Nezabúdaj, že práve títo ľudia, ktorí ťa vychovali, ťa budú vždy najviac milovať.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ODZADU SK (@odzadu.sk)

Deti sú vždy v srdciach rodičov

Celý život budeš pre svojich rodičov dcérou, aj napriek tomu, že je to medzi vami všelijaké. Niekedy stačí zabudnúť na bôle a uvedomiť si, že čas ide neúprosne rýchlo a nevieš, dokedy ešte budete spolu. V TOMTO článku sa dozvieš, aké nevýhody má rodičovský vzťah iba kvôli dieťaťu. A pokiaľ chceš medzi vami upevniť puto, tak s týmito 4 radami to zvládnete.

Odpustenie

Prvým a zároveň najťažším krokom je odpustenie. Bez neho sa nikam nepohneš. Nosiť v srdci žiaľ a zatrpknutie na situácie, s ktorými už nedokážeš nič urobiť, je zbytočné. Živíš v sebe zlo, ktoré ničí všetky pekné momenty, ktoré by ešte medzi vami mohli byť.

Nikto od teba nechce, aby si zabudla, to sa ani v podstate nedá. No tak, ako musíš odpustiť sebe, musíš odpustiť aj im. Premýšľaj nad tým, že niektoré deti nemajú také šťastie, aby ešte tento úkon stihli urobiť, a preto to neoľutuj aj ty. Raz už na to bude totiž neskoro.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Life