Princ Harry a Meghan Markle

Princ Harry sa opäť ocitol v centre pozornosti. Tentoraz pre škandál, ktorý sa strhol okolo jeho ocenenia na prestížnych ESPY Awards. Dostal cenu Pata Tillmana za svoju neúnavnú prácu pri vytváraní pozitívneho vplyvu na komunitu veteránov prostredníctvom sily športu. No táto pocta podľa portálu Daily Mail vyvolala vlnu hnevu a kritiky. Už sa k tomu vyjadrila aj daná organizácia, o čom píše Tribune.

Princ Harry si prevzal cenu Pata Tillmana napriek výzvam, aby ju odmietol. Na galavečer prišiel spolu so svojou manželkou Meghan Markle, ktorá ho celý čas podporovala. Syn kráľa Karola III. na pódiu predviedol ďakovnú reč o večnom pute medzi matkou a synom, pričom myslel na Mary Tillman a svoju zosnulú mamu princeznú Dianu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @meghan_markle_page

Mary Tillman, matka vojaka Pata Tillmana, po ktorom je cena pomenovaná, má však na celú situáciu iný názor. „Som šokovaná, že vybrali práve takú kontroverznú a rozdeľujúcu osobnosť, ako je princ Harry,“ uviedla, o čom píše Daily Mail. Podľa nej by si cenu zaslúžili skôr ľudia, ktorí nemajú peniaze, zdroje ani privilégia.

K jej názoru sa pridala aj rozhorčená verejnosť. Na internete sa objavila petícia, ktorá žiadala ESPN, aby svoje rozhodnutie prehodnotila. Do niekoľkých dní nazbierala viac ako 42 000 podpisov. Kritici dokonca tvrdia, že Harryho osobné a rodinné škandály z neho urobili nevhodného kandidáta na takúto cenu.

Napriek tlaku sa ESPN postavila za svoje rozhodnutie. V oficiálnom vyhlásení uviedla: „S podporou nadácie Tillman Foundation oceňujeme princa Harryho za prácu, ktorú vykonáva nadácia Invictus Games pri podpore vojenských veteránov.“

Princ Harry mlčí

Známy šľachtic však zatiaľ situáciu okolo neho neokomentoval. Invictus Games, ktoré založil v roku 2014, sú všeobecne chválené za ich pozitívny vplyv na vojenskú komunitu. Cenu, ktorú mu dala dobrá priateľka jeho manželky, Serena Williams, spokojne prijal.

Ako sa zdá, kráľovská rodina sa znovu ocitla v centre mediálneho víru a verejnosť čaká, ako sa princ Harry s touto kritikou vysporiada. Ľudia v komentároch píšu, že im je za princa trápne, ako sa teší a je z ocenenia dojatý. Jeho to však evidentne nerozhodilo a drží sa svojho presvedčenia.

Zdroj: Daily Mail, Tribune

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Šoubiznis & Hot News