Je tvoje chudnutie účinné?

Chudnutie niekedy býva ťažkým orieškom. Tvoje telo sa ťa totiž veľakrát snaží oklamať, no ty mu nesmieš naletieť. Všetka tá snaha môže vyjsť navnivoč. 5 znakov ťa možno presvedčí o tom, že to nemusí byť tak, ako si myslíš a ty si už v skutočnosti zhodila pár kíl.

To, že na sebe nevidíš zmeny alebo keď sa postavíš na váhu a ručička ukazuje stále rovnaké číslo, ešte neznamená, že si neschudla. Ak si do svojho denného programu zaradila aj silové tréningy, zrejme to bude preto. Je totiž pravdepodobné, že si „pribrala na svaloch“. A to znamená, že sa ti tvoja postava tvaruje. Ručičku na váhe teda nebudeš vidieť klesať tak rýchlo.

Nie, žeby sa tvoj tuk menil na svaly, to sa ani nedá. No čosi si schudla a hneď potom sa tvoje svaly zväčšili. Ak chceš teda vidieť skutočné výsledky, namiesto váženia si začni merať telesné obvody, ako napríklad pás či stehná. A hneď budeš mať radosť. Netreba sa vzdávať.

Chudnutie
zdroj: Pixabay/amhnasim

Kedy je chudnutie naozaj účinné?

Cítiš sa lepšie vo svojom tele

Tvoje telo sa mení a vidieť to môžeš aj na chudšej tvári či hrudníku, spod ktorého ti začínajú viac vykúkať kľúčne kosti.

Spozorovať to môžeš aj na svojom oblečení, ktoré je odrazu pohodlnejšie. A možno si si všimla, že si akási krajšia aj vďaka každodennému bežnému líčeniu. Sedí ti tvoj make-up viac? Je teda možné, že schudla.

Si aktívnejšia

Pravidelné cvičenie môže postupne zvýšiť tvoju silu a energiu. Ak zvládaš viac opakovaní, zvyšuješ váhy alebo máš viac energie na bežné denné aktivity, znamená to, že tvoje telo reaguje na tréningy.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Fitness