Šteklenie ako účinná súčasť predohry

Až 88 percent ľudí si šteklenie spája so s*xuálnym potešením. Vyplýva to z novej štúdie podľa portálu Ruzovyslon.sk, ktorý nám poskytol svoju tlačovú správu. Výskum sa zameriaval na knismofíliu alebo teda inak povedané – potešenie zo šteklenia. Podľa vedcov to vraj u partnerov podporuje blízkosť a intimitu. 

Čo je to knismofília?

Asi už aj tebe je jasné, že až štvrtina ľudí má nejaké intímne fetiše. Viac ti o tom povedala odborníčka v našom exkluzívnom rozhovore. Do tejto skupiny však patrí aj takzvaná knismofília, v preklade s*xuálne vzrušenie zo šteklenia.

„Knismofíliu možno popísať ako prežívanie vzrušenia z činnosti šteklenia. Byť šteklený alebo pozorovať niekoho iného, kto je šteklený. Od ostatných s*xuálnych fetišov sa líši tým, že je spätý iba s činnosťou šteklenia a žiadnym iným s*xuálnym stimulom,“ vysvetľuje expertka Veronika Kubíčková z e-shopu Ruzovyslon.sk exkluzívne pre Odzadu.sk.

Šteklenie ako účinná súčasť predohry
zdroj: Pexels/Cody Portraits

Jedna z najobľúbenejších foriem predohry

V najnovšej štúdii sa ukázalo, že šteklenie medzi partnermi je jednou z obľúbených foriem predohry vo všeobecnosti. Tento fenomén intímnej aktivity nedávno ako prví študovali odborníci z Univerzity Johannesa Gutenberga v Nemecku.

„Na jedinečnom prieskume sa zúčastnilo celkovo 719 ľudí vo veku od 18 do 69 rokov. Prevládali respondenti z východoázijských krajín, zvyšok tvorili Severoameričania a Európania. 88 % ľudí uviedlo, že šteklenie im spôsobuje s*xuálne potešenie, a to aj bez akýchkoľvek iných podnetov. Štvrtina dokonca priznala, že šteklenie ich priviedlo k o*gazmu,“ píše sa v tlačovej správe.

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia
Zabezpečené šifrovaním
Trust pay
Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating