Pigmentové škvrny - Ako na ne a čomu sa v lete vyhnúť

Mať dokonalú pleť je buď dar zo samotných nebies, alebo vydrený výsledok. Mnohé z nás trápia rôzne nedokonalosti a medzi jedny z najčastejších patria aj pigmentové škvrny. Na túto tému sme sa rozprávali s lekárom MUDr. Marekom Štefánikom

MUDr. Marek Štefánik je uznávaným lekárom a zakladateľom estetickej kliniky Harem Clinic v Bratislave, ktorá vznikla v roku 2023. Má dlhoročné skúsenosti v oblasti estetickej medicíny či dermatológie a stovky spokojných klientok.

Hoci o pleť by sme sa mali precízne starať celoročne, letné dni zaliate prudkým slnkom sú obdobím, kedy by si svojej pokožke mala venovať obzvlášť pozornosť. Ak tak neurobíš, následkom toho môže byť, buď samotný vznik alebo výrazné zhoršenie pigmentových škvŕn.

Na otázky ohľadom týchto nedokonalostí sme sa pýtali špecialistu na estetickú medicínu, MUDr. Mareka Štefánika.

MUDr. Marek Štefánik, Harem Clinic
zdroj: Archív MUDr. Marek Štefánik

Čo sú pigmentové škvrny?

„Pigmentové škvrny sú miesta s nahromadeným melanínom, čiže farbivom v koži, ktoré je zodpovedné za odtieň našej pokožky,“ vysvetľuje. Zaujímalo nás, ako ich na pokožke spoznáme.

„Spoznáte ich jednoducho, vyznačujú sa tmavšou farbou oproti okoliu a najčastejšie ich nájdeme na miestach, ktoré sú viac vystavené slnečnému žiareniu a vplyvom vonkajšieho prostredia.“

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia
Zabezpečené šifrovaním
Trust pay
Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Beauty