Žena je zohnutá pri práčke

Vieš, ako často by si mala prať svoje oblečenie? Mnohí z nás totiž robia chybu, že jednotlivé kúsky perú neskôr, ako by sa malo. Najväčšie chyby pritom robíme hlavne pri podprsenkách alebo posteľnej bielizni. O tom, ako to robiť správne, píšu aj portály Good Housekeeping a Lifehacker.

Vo všeobecnosti nejde o obdobie, ako dlho si danú vec neprala, ale skôr o to, ako často si ju nosila na sebe. Čiže nevadí, ak máš niečo v skrini aj pár mesiacov nedotknuté. Dôležitú úlohu tu tiež zohráva pot, pretože ak sa viac potíš, mala by si prať častejšie. Napríklad počas leta by tvoje oblečenie malo vidieť práčku viac ako počas zimy.

Portály vytvorili viacero kategórií oblečenia, pri ktorých existujú všeobecné odporúčania, ako často by sa mali prať. Niektoré ťa možno naozaj prekvapia.

Pyžamo

Ideálna frekvencia je po 3 až 4 noseniach, čo je teda možno častejšie, ako by si čakala. Ono sa to nezdá, ale v pyžame tráviš pomerne dosť času. Ak sa v noci zvykneš ešte aj potiť, mala by si pouvažovať aj o častejšom striedaní.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ODZADU SK (@odzadu.sk)

Športové oblečenie

Niektorí odborníci odporúčajú pranie po každom použití, keďže sa často prepotí. Pre niekoho to ale môže byť nepraktické. Ak toto oblečenie nehodíš hneď do práčky, zaves ho aspoň na vešiak alebo rozprestri, aby čo najskôr preschlo. Oper ho ale hneď, ako budeš môcť.

Tričká, košele a svetre

V prípade tričiek, blúzok a košieľ odporúčania hovoria o pravidelnom praní po jednom použití. Pri svetroch záleží, akým spôsobom ich nosíš. Ak máš pod ním tričko, do práčky ho hoď približne po troch noseniach. Ak však nosíš sveter samostatne, zváž výmenu už po jednom nosení.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Life