Lifehacky

Sociálne siete vládnu svetu. Okrem iného na nich nájdeš aj lifehacky, ktoré ti dokážu nielen neuveriteľne zjednodušiť a spríjemniť život, ale aj ušetriť čas. Predstavíme ti 6 najlepších z profilu na TikToku menom @perfekcionistkaeliska, ktorý aktuálne sleduje už skoro 15-tisíc ľudí.

Ako správne usporiadať chladničku?

Vedela si, že na potraviny v chladničke pôsobia rozličné teploty a vlhkosti? Je dobré, že ty si v nej nastavíš určitú teplotu, no vo vrchnej poličke je vyššia teplota a nižšia vlhkosť ako na tej spodnej. Preto si sa možno aj niekedy čudovala, že sa ti niektoré potraviny pokazili už po niekoľkých dňoch. Chyba bola v tom, že si svoje jedlo zle uložila.

Na vrchnú poličku si teda poukladaj mliečne výrobky, ktoré nie sú veľmi trvanlivé. Pod ňu zase daj mastné potraviny, v druhej zospodu by si mala mať potraviny, ktoré sa rýchlo pokazia a v spodnej zase tie, ktoré majú dlhú, prípadne žiadnu záručnú dobu. Do šuplíka pod ňou, samozrejme, skladuj zeleninu a ovocie.

@perfekcionistkaeliska

Příště ještě probereme ty vajíčka 🥚😄 #lednice #potraviny #protebe

♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

Ako vyčistiť špinavé štetce?

Špinavé štetce spôsobujú akné. Vedela si, ako ich účinne vyčistiť? Baktérie z nich odstrániš pomocou peroxidu a vody, ktorú naleješ do pohára 1:1 a necháš ich tam odstáť aspoň 10 minút. Potom ich vyžmýkaš a necháš voľne vyschnúť.

S takýmito čistými štetcami by bola škoda sa potom nenamaľovať. Aj to ale pomocou našich trikov dokážeš zvládnuť za pár minút a čo najľahšie. TIETO make-up lifehacky ti zmenia a zjednodušia život.

Lifehacky ktoré mi uľahčia život
zdroj: Unsplash/Raphael Lovaski

Ako na čerstvé kvety?

Určite si už v živote od niekoho dostala kyticu kvetov alebo aspoň jednu ružičku. A bolo ti smutno, keď zvädli už po niekoľkých dňoch. Teraz ti ale poradíme, ako ti táto krásna dekorácia vo váze vydrží ešte dlhšie.

Čistá váza je základ. Voda v nej nesmie byť príliš studená, ale zase ani veľmi teplá. Kvietkom bude dobre vo vlažnej. Ich stonky šikmo zrež a vydržať ešte dlhšie im pomôže aj Aspirin a lyžička cukru. Dokonca, ak chceš, aby ti kytica vo váze vydržala dlhšie, vhoď do nej mince. Meď totiž bráni tvorbe plesní a baktérií.

@perfekcionistkaeliska

Drobné do vázy? Vysvětlení ZDE 👇🏻 Měď brání růstu bakterií a plísní -> květina zůstane déle čerstvá #trik #protebe #kytka #penize #valentýn

♬ Flowers – Miley Cyrus

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieLife