Žena si dáva peeling na tvár

Kedysi sme používali len slovo peeling, no v súčasnosti je známy aj výraz exfoliácia. Ide o proces, pomocou ktorého odstraňuješ vrstvu odumretých buniek zo svojej pokožky. Môžeš to urobiť rôznymi spôsobmi a produktami, stačí si vybrať to, čo tvojej pleti bude vyhovovať najviac. 

V prvom rade by si sa mala riadiť heslom menej je viac. Ak by si používala peelingy príliš často, zbytočne by si oslabila svoju kožnú bariéru, čo by mohlo spôsobiť viacero problémov.

Citlivej či suchej pleti stačí exfoliácia raz do týždňa, mastnej neuškodí ani dva či tri razy. Môžeš sa zveriť do rúk odborníčkam v salóne, prípadne siahni po kozmetických produktoch. Vieš, aké typy peelingov poznáme?

Žena si dáva na tvár píling
zdroj: Polina Kovaleva

Mechanický peeling

Ide o najznámejší typ, ktoré obsahuje rôzne čiastočky. Najčastejšie sa používa cukor, soľ či káva. Pri takejto exfoliácii by si mala byť opatrná, pretože príliš drsné zrniečka môžu poškodiť pleť a spomínanú bariéru. Mala by si byť veľmi opatrná, prípadne ho používať hlavne na telo, kde koža nie je taká náchylná ako na tvári.

Môžeme sem dokonca zaradiť aj rôzne čistiace kefky alebo špachtle. Aj silné šúchanie uteráka po pokožke je do istej miery považované za mechanickú exfoliáciu, no nemala by si to robiť. Uterák stačí len jemne prikladať na pleť.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieBeauty