Ako si vybrať správnu podprsenku

Ako si vybrať správnu podprsenku? Táto otázka trápi mnohé ženy, ktoré sa v tej svojej cítia nekomfortne a hneď, ako je to možné, si ju skladajú dole. A pritom to nie je až také náročné, ako by sa mohlo zdať. Stačí dodržať pár tipov, ktoré ti nižšie prezradíme a budeš sa počas dňa cítiť tak, ako by si žiadnu podprsenku ani nemala.

Veľmi dôležitý je aj výber obchodu. Je rozdiel nakupovať podprsenku v bežných fast fashion reťazcoch alebo v špecializovaných obchodoch na spodnú bielizeň. Ver či nie, v tomto prípade sa oplatí zainvestovať do väčšej kvality, pretože ju naozaj pocítiš.

Poďme ale na tie konkrétne tipy. Ak chceš vedieť, ako si vybrať správnu podprsenku, čítaj ďalej. 

Veľkosť je najdôležitejšia

V žiadnom prípade neplatí, že väčšina žien má veľkosť 85B, aj keď si to mnohé o sebe myslia. Ak sa správne premeriaš, zistíš, že potrebuješ úplne inú veľkosť. Budeš na to potrebovať krajčírsky meter. Najskôr zmeraj svoj obvod pod prsiami, ale dbaj na to, aby bol meter rovno. Od nameraného čísla odrátaj približne 5 cm a takto zistíš svoj obvod.

Potom zisti miery cez prsia. Ideálne je merať sa v mierne vystuženej podprsenke. Od tohto čísla odpočítaj obvod pod prsiami s odčítaním 5 cm. Následne si vo veľkostnej tabuľke danej značky vyberieš veľkosť košíka, ktorá ti bude sedieť. Každá značka môže mať mierne odlišné hodnoty, preto sa drž najmä podľa toho, čo nameriaš.

Zapínanie

Pri obvode je potrebné odčítať tie centimetre z toho dôvodu, že správna podprsenka musí byť pevná a dobre „sedieť“. Vždy by sa mala zapínať na posledné najvoľnejšie háčiky. Postupom času sa látka trochu natiahne a ty budeš môcť zapnúť podprsenku na ďalší háčik. Ak by si si vybrala príliš veľký obvod, nemala by si ho kam utiahnuť.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Viac z kategórie Life