Pexels/Andrea Piacquadio

Ruku na srdce, aktuálna doba je akási zvláštna a ťažká. Niet sa čomu čudovať, pretože posledné roky čelíme veľkému množstvu negatívnych informácií. I keď nie je možnosť sa tomuto vyhnúť, existuje však niečo, čomu čeliť môžeme.

Tento svet nebol nikdy len ružovým miestom, stretávali sme a stretávame v ňom i naďalej ľudí, ktorí nás svojou negativitou môžu nakaziť a postupne aj unaviť. Práve jej sa môžeme postaviť tvárou v tvár.

Ak je niečo zlé a negatívne, nemusíme to hneď za také pokladať i my a taktiež sa ňou nemusíme od ostatných nechať „nakaziť“. Možno si kladieš otázku, ako sa tomu dá zabrániť. Pýtaš sa správne, pretože negativita okolia je presne tou, ktorej dokážeme čeliť. Ak sa s ňou naučíme správne zaobchádzať a filtrovať ju, nie je to až také ťažké, ako sa možno na prvé počutie zdá.

Postačí, ak sa s ňou naučíš pracovať aj na základe týchto krátkych bodov.

Odstráň zo svojho života negatívnych ľudí

Tým nechceme tvrdiť, aby si s nimi prerušila ihneď všetky kontakty. Ak to však budeš takto cítiť, pokojne to bez akýchkoľvek výčitiek urob. Je možné, že sa ti vnútorne uľaví až vtedy, keď sa k tomu odhodláš. Avšak, je možné to urobiť postupne, že sa od nich budeš držať ďalej a čo najmenej sa zdržiavať v ich spoločnosti.

Buď k sebe úprimná, prinášajú takíto ľudia do tvojho života informácie, udalosti alebo čokoľvek iné niekedy aj v pozitívnom smere? Načo sú v tvojej blízkosti ľudia, ktorí sa pri každom stretnutí iba sťažujú alebo ohovárajú? Možno si si to nikdy neuvedomila, ale oberajú ťa o množstvo energie a nielen to. Vo svojej postate, nie sú pre teba zároveň žiadnym prínosom.

Nauč sa používať slovo NIE

Sú medzi nami aj také osoby, ktoré sa ešte stále snažia vyhovieť všetkým naokolo a pritom tak veľmi zabúdajú na seba, svoje hodnoty, priority a ďalšie iné. Platí to aj v podobe priateľstva. Ak sa naučíš používať slovo „nie“, až vtedy zistíš, do akej psychickej rovnováhy sa začneš dostávať.

Ak sú v tvojom okolí ľudia, ktorí sa ozývajú prevažne len s požiadavkou v nie pre teba príjemnom smere alebo len vtedy, ak niečo potrebujú, nauč sa im povedať nie. Aj týmto spôsobom im môžeš poukázať na to, že máš svoje hodnoty a nie je tvojou povinnosťou im byť vždy k dispozícii.

Stráň sa akejkoľvek negativity

V prvom rade sa nauč brať veci s nadhľadom a nie všetky osobne. Týka sa to nielen samotných „negatívcov“, ale i tých bližších. Určite tých, na ktorých ti záleží vypočuj, ale neber si všetky problémy na svoje ramená. Postupom času ťa to začne istým spôsobom ničiť, ani sa nenazdáš a zistíš, že sa tvoje myšlienky uberajú tým smerom, akým nechceš.

Nadobúdať vnútornú silu, pokoj, pohodu a šťastie môžeš rôznymi spôsobmi. Či už činnosťami, ktoré máš rada, relaxom a oddychom v prírode, cvičením alebo meditáciou. Samému sa častokrát vetrá hlava najlepšie, skús to. Týmto spôsobom sa dokážeš vo veľkej miere strániť aj takého strachu, nepokoja či akýchkoľvek zlých myšlienok. Aj vtedy zistíš, že takíto ľudia nemajú šancu ovplyvňovať ťa v akomkoľvek negatívnom duchu, pretože budeš v duši silná, spokojná a vyrovnaná.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Life