unsplash.com

Ako popísala Susan Cainová vo svojom bestselleri Úspešný introvert, za akýsi „ideál doby“ je stále považovaný skôr extrovertný typ človeka. Čoraz viac do popredia sa však dostávajú aj introverti, o ktorých sa hovorí stále viac. Takže, čo vlastne znamená byť introvertom? Nižšie nájdete 14 tvrdení, s ktorými sa buď môžete ako introvert stotožniť, no zužitkovať ich môžete aj ako extrovert – a to na lepšie pochopenie introvertov vo vašom okolí.

michela-ravasio-life napflix.com

#1: To, že sú introverti tichí neznamená to, že nemajú čo povedať. Ich mĺkvosť znamená len to, že majú radi ticho a skutočne si ho užívajú.

#2: Introverti neradi pracujú v tíme. Omnoho lepšie sa im pracuje samostatne, kedy dosahujú aj oveľa lepšie pracovné výsledky.

#3: Introvertom trvá dlhšie, kým niekomu začnú dôverovať, no potom sú ich vzťahy pevné a trvácne.

#4: Z vedecky zatiaľ nevysvetlených dôvodov takmer každý introvert miluje daždivé dni.

#5: Introverti nechápu, ako môžu niektorí ľudia tráviť celé dni spolu – a to aj v počiatočnom štádiu zamilovanosti. Potrebujú priestor pre seba a tiché, nikým a ničím nerušené chvíle.

#6: Introverti dávajú veľký priestor introspekcii. Zatiaľ čo niektorí ľudia sa svojim problémom vyhýbajú, až kým sa pre nich nestanú toxickými, introverti sa často ponárajú do svojich myšlienok a tým sa svoje ťažkosti snažia riešiť už v zárodku.

Alberto-Bogo-foster-care-800x400 stocksy.com

#7: Aj keď introverti niekedy vyzerajú tak, že o svoje okolie nemajú záujem, ľudí pozorne sledujú a veľmi dobre im rozumejú.

#8: Keďže introverti trávia menej času v spoločnosti, majú viac priestoru na čítanie, učenie sa jazykov, či dobrovoľníctvo.

#9: Mnoho ľudí si myslí, že introverti celý deň nečinne sedia doma a nemajú žiadne záľuby. Pravdou však je, že introverti sú veľmi kreatívni a mnoho najúspešnejších podnikateľov, či najobľúbenejších spisovateľov vzišlo práve z ich radov.

#10: Je mnoho partnerských dvojíc či priateľstiev, kde sa introverti a extroverti spájajú a dopĺňajú. Jeden druhému vedia poskytnúť veci, ktoré u rovnakého osobnostného typu nenájdu.

#11: Introverti sú veľmi dobrými poslucháčmi. Nebudú vám skákať do reči, pozorne vás vypočujú a ak to bude v ich silách, určite vám radi poradia.

elite-daily-caleb-thal-feminist-800x400 elitedaily.com

#12: Pri každom introvertovi sa dá nájsť téma, ktorá ho zaujme a „rozviaže mu jazyk“. Ak ju nájdete, našli ste veľmi zaujímavého partnera do diskusie.

#13: Tak, ako si extroverti „dobíjajú baterky“ v spoločnosti, tak potrebujú introverti k načerpaniu novej energie ticho a samotu.

#14: Veľa ľudí si zamieňa hanblivcov a introvertov. Mnoho introvertov však pôsobí v spoločnosti veľmi sebavedomo a bez problémov dokážu vystupovať aj pred väčšou skupinou ľudí.

102

zdroj: earning-mind.com

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieLife