Instagram/nastja.kuzminova

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Po vypuknutí vojny na Ukrajine sa začali na túto tému vyjadrovať aj mnohé naše známe osobnosti na svojich instagramových profiloch. Fanúšikovia nabádali aj slovenskú biatlonistku s ruskou národnosťou Anastasiu Kuzminovú. Zaujímalo ich, čo si myslí o tom, že jej rodná krajina vyprovokovala konflikt. Denník N dokonca informoval aj o tom, že jej brat súhlasil s vypuknutím vojny a teraz má zákaz vstupu do Európskej únie. 

37-ročná biatlonistka Anastasia Kuzminová sa narodila v ruskom meste Ťumeň a túto krajinu spočiatku reprezentovala na športových udalostiach. Slovenské občianstvo získala v roku 2008 a stala sa jednou z najúspešnejších športovkýň reprezentujúcich Slovensko. Na svojom konte má viacero víťazstiev a zlatých medailí.

Po zimných olympijských hrách v roku 2018 sa rozhodla zavesiť (aspoň dočasne) kariéru na klinec a momentálne sa venuje predovšetkým svojej rodine. Spolu s manželom Danielom vychovávajú dve deti, syna Jeliseja a dcéru Olíviu.

Keďže fanúšikovia od nej chceli, aby sa vyjadrila k vojnovým udalostiam na Ukrajine, napokon predsa len zverejnila príspevok so svojím stanoviskom. „Určite ste si všimli, že pôvodne som pre isté dôvody mala zámer nevyjadrovať sa. Ja som športovkyňa a nemyslím si, že je mojou povinnosťou vyjadrovať sa na politické témy a sociálne siete som k tomu nikdy nevyužívala,“ začala Nasťa na úvod.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Viac z kategórieŠoubiznis & Hot News