10 kúskov, ktoré by mal obsahovať tvoj kapsulový šatník
Unsplash/Tamara Bellis, Freepik/svetlanasokolova

Kapsulový šatník je budúcnosťou módy a predovšetkým tej udržateľnej. Nepotrebujeme mať plné skrine nekvalitných kúskov, ktoré sa po pár použitiach nedajú nosiť, pretože sú rozťahané a neforemné. Je lepšie investovať do niekoľkých naozaj kvalitných vecí, ktoré môžeš spolu kombinovať a vždy si tak vytvoríš nový outfit.

Kapsulový šatník by mal obsahovať týchto 10 kúskov

Biela košeľa

Univerzálny kúsok, ktorý môžeš nosiť k rifliam a rovnako aj k sukni. Môžeš si k nemu dať sako alebo pokojne aj sveter a vždy budeš vyzerať štýlovo. Navyše, správne padnúci strih dokonalo zvýrazní tvoje krivky a dodá ti dávku sofistikovanosti.

Obyčajné čierne/biele tričko

Na každodenné nosenie by si mala zvoliť jednoduché jednofarebné tričká, najlepšie bavlnené. Vyberaj neutrálne farby ako čiernu alebo bielu, ktoré sa hodia ku všetkému. Taktiež k nim môžeš doladiť čokoľvek, športové tenisky, ale tiež elegantné lodičky.

Elegantný sveter

V šatníku by si mala mať aspoň jeden pekný a pohodlný sveter, ktorý si môžeš dať k tričku, ale tiež ku košeli. Môže byť aj farebný, ale odtieň vyberaj taký, aby sa hodil ku zvyšku tvojho oblečenia.

Šatník
zdroj: Unsplash/Priscilla Du Preez 🇨🇦

Dobre padnúce rifle

Každá žena by mala mať aspoň jedny rifle, v ktorých bude vyzerať dokonalo. Môžeš si k nim obuť tenisky aj lodičky a na vrch môžeš zvoliť tričko, košeľu, sveter či sako.

„Malé čierne“ šaty

Klasické krátke čierne šaty môžeš nosiť počas bežného dňa, no rovnako sa hodia aj na večer alebo na podujatie, kde chceš zažiariť. Nikdy nevyjdú z módy.

Midi/dlhé šaty

Okrem krátkych by v tvojej skrini mali byť aj jedny dlhšie šaty, ktoré môžeš rovnako využiť pri rôznych príležitostiach. Vhodné sú napríklad do práce či do školy, ale taktiež do divadla alebo na koncert.

Jednoduchá sukňa

K sukni si môžeš skombinovať košeľu, tričko alebo aj sveter. Farbu nezabudni prispôsobiť zvyšku tvojho šatníka. Či už si vyberieš púzdrovú sukňu alebo tú v A-čkovom strihu, mala by byť jednofarebná a ľahko skombinovateľná s viacerými kúskami z tvojho šatníka.

Univerzálne sako

Na chladnejšie dni je vhodné sako, ktoré môžeš tiež využiť na viacero príležitostí. Namiesto oversize kúsku uprednostni radšej obtiahnutejšie, v ktorom dobre vynikne tvoja postava.

Univerzálne sako v kapsulovom šatníku
zdroj: Freepik/fxquadro

Rifľová bunda

Ak nechceš pôsobiť veľmi elegantne, vynikajúcim riešením bude denimová bunda, ktorá je nadčasovým kúskom. Bola moderná kedysi a je trendy aj dnes. Môžeš si ju obliecť k šatám, sukni aj nohaviciam a nikdy nič nepokazíš.

Trenčkot/kabát

Keď sa vonku ochladí, budeš potrebovať aj kabát alebo trenčkot. Ten patrí jednoznačne medzi jesenné vrchné kúsky, ktoré by si mala mať vo svojom šatníku. Farby vyberaj skôr neutrálne, ideálne hnedú, béžovú alebo pokojne aj čiernu.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Móda