Nerozhodné znamenia, ktoré o všetkom neustále pochybujú
Unsplash/Brad Lloyd

Hrdzavá strecha, vlhko v pivnici. Ide len o jeden z viacerých vtipov a stereotypov o ryšavých ženách. Žeby na tom bolo aj niečo pravdy? Štúdie zverejnené na portáloch Daily Mail a Unilad prezradili, prečo patria ryšavky k najatraktívnejším ženám, s ktorými sa muži nenudia ani v posteli.

Ryšavé ženy sú u mužov viac žiadané, čo pridáva na ich atraktivite a aj vyššom sebavedomí. A to aj napriek tomu, že sú vystavované rôznym stereotypným vtipom. Približne 9 % európskych žien má práve ryšavé vlasy. Podľa prieskumov si tieto ženy viac užívajú romantické stretnutia.

Ryšaví ľudia by mali mať špeciálny gén MC1R, vďaka ktorému sú citlivejší na dotyk než muži a ženy s inou farbou vlasov. Zároveň sú náchylnejší na rýchlejšie pociťovanie tepla a chladu a majú aj vyšší prah bolesti. V dôsledku tejto zvýšenej citlivosti sa predpokladá, že ryšavé ženy môžu ľahšie dosiahnuť vyvrcholenie.

zdroj: Unsplash/Tengyart

Podľa odborníkov majú ryšavé ženy viac se*u v porovnaní s inými ženami. Ich vyššia aktivita býva spájaná aj s tým, že prvé skúsenosti s milovaním majú v skoršom veku a počas života zvyknú vystriedať viac se*uálnych partnerov. Ich nabrané skúsenosti ich tak posúvajú vpred a zvyšujú ich chuť.

Keďže tieto prieskumy boli prevádzané len na malých vzorkách ľudí, nemôžeme tvrdiť, že závery sa týkajú všetkých ryšavých žien rovnako. To však nemení nič na tom, že ryšavky v sebe ukrývajú určité čaro, ktoré je nielen pre mužov veľmi atraktívne.

Čo na to hovoríš ty? Súhlasíš s odborníkmi?

Zdroj: Daily Mail & Unilad

Viac z kategórie Dating