YouTube/Amy Macedo

Keď sa pozrieš na svoju pokožku, tiež si zhrozená z toho, aká je biela? Ak chceš v letných šatách vyzerať dokonale a pekne opálene, no nestíhaš nachytať bronz prirodzene, poslednou záchranou môže byť samoopaľovací krém či pena.

S týmito prípravkami sa nesú mnohé mýty, že po ich aplikácii budeš žltá alebo fľakatá. Pokiaľ urobíš všetko správne a tak, ako treba, nemusíš sa ničoho obávať. Máme pre teba pár tipov, ktoré pred aplikáciou falošného opálenia určite oceníš.

Najdôležitejším krokom je dôkladná exfoliácia, teda peeling. Mala by si ho urobiť minimálne 24 až 48 hodín pred tým, ako použiješ samoopaľovák. Zbavíš sa odumretých buniek a pokožka bude pekne zjednotená. Po peelingu si tiež ohoľ nohy. Holenie nie je dobré robiť tesne pred nanášaním prípravku, inak by ti farba mohla zaliezť do otvorených pórov a urobiť nepekné bodky.

Pred tým, ako sa pustíš do práce, je dobré sa tiež osprchovať a dobre poutierať. Aby sa ti farba naniesla rovnomerne po celom tele, je dobré nakrémovať miesta, ktoré bývajú prirodzene suchšie. Ide o chrbty rúk, lakte, kolená a členky. Ak by si krok s krémom vynechala, farba opálenia by mohla byť na týchto miestach intenzívnejšia. Približne po 15-20 minútach od krémovania môžeš začať s nanášaním krému alebo peny.

V žiadnom prípade nepoužívaj len svoje holé dlane. Čím viac prípravku by si nimi rozotrela, tým tmavšie by ostali. Radšej použi gumené rukavice, no lepšia je investícia do špeciálnej rukavice, ktorá je väčšia a nanášanie prípravku bude oveľa jednoduchšie, rýchlejšie a aj rovnomernejšie.

Začni od nôh a postupuj smerom nahor. Použi dostatočné množstvo produktu, aby bolo rozotretie naozaj rovnomerné, inak by sa ti mohli vytvoriť fľaky.

Samoopaľováku trvá niekoľko hodín, kým sa úplne vstrebe. Za ten čas by si sa mala vyhýbať činnostiam, pri ktorých by si sa spotila alebo prišla do kontaktu s vodou. Inak by sa ti mohlo opálenie roztiecť. Veľa žien to robí večer pred spaním a počas noci nechajú produkt pôsobiť. Pozor na zašpinenie oblečenia od farby, v týchto prvých hodinách sa to môže stať. Radšej si daj staršie pyžamo a tmavšie obliečky.

Ráno sa osprchuj a tvoje krásne opálenie je na svete. Väčšinou vydrží niekoľko dní až týždeň. Ak chceš, pozri si aj nasledovné videá, kde nájdeš samoopaľovaciu rutinu žien, ktoré sú na tieto kozmetické výrobky zvyknuté.

Viac z kategórie Beauty