instagram/nastjastasia

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Zatvorené reštaurácie, bary, diskotéky, školy a homeoffice nás premenili na domasedov. Kontakt s inými ľuďmi si musela obmedziť len na sociálne siete, ktoré ťa už po celom dni práce, školy a rôznych povinností vôbec nebavia. Štyri steny, televízia, knihy a rodina či domáci miláčik, sú jediným odreagovaním a príjemným spestrením všedných dní, ktoré sú zrazu rovnaké a jednoliate.

Korona trvá už rok. Aj napriek tomu, že v lete boli opatrenia rozpustené, na jeseň to prišlo znova a odvtedy bol tvoj kontakt so spoločnosť, cudzími ľuďmi alebo kamarátmi len minimálny. Zrazu si sa naučila tráviť čas sama so sebou.

Aj keď to na začiatku bolo ťažké a tvoje extrovertné ja plakalo za spoločnosťou ľudí, za konverzáciou s cudzími, ale aj priateľmi, tvoje introvertné ja sa predralo na povrch. Oveľa viac si začala čítať, spoznávať svoje vnútro a hudba či film boli jediným únikom z reality, ktorý ti pomáha prežiť dni, v ktorých sme sa ocitli.

Zo spoločenského dievčaťa, ktoré veľa rozprávalo a nevedelo vydržať na jednom mieste, sa zrazu stala introvertka, ktorá aj napriek tomu, že stále rada rozpráva, oceňuje aj spoločnosť seba samej. Naučila si sa rozmýšľať v tichu, tráviť čas so svojím ja a počúvať, čo jej telo naozaj chce. Zrazu sa veľké skupiny ľudí pre teba javia, ako veľký problém, v ktorom zvládneš byť len pár minút a musíš odísť preč.

V každom z nás je trocha z oboch. Jedno je však dominantnejšie, a práve teraz sa stalo tvojim dominantnejším ja práve to, ktoré si zvyklo na samotu a spoločnosť rastlín, postele a zabehaného stereotypu, ktorý si si vytvorila.

Zrazu ti rozprávanie sa s ľuďmi dlhší čas robí problém, vlastne im nemáš ani čo povedať. Kamarátov máš stále rovnako rada, ale tým, že si denne trávila čas len sama a vytvárala si si svoj vlastný program, bez nutnosti sa prispôsobovať alebo čokoľvek meniť, nemáš chuť, náladu a dokonca, už ani energiu.

Práve pandémia zmenila to, že spoločnosť, ktorá nám na začiatku chýbala, sa teraz pre nás stala akousi obtiažou, ktorú aj spoločenskí extroverti zrazu odmietajú. Každý si zvykol na štyri steny, vlastné myšlienky, žiaden hluk a svoj program.

Či sa to všetko vráti raz do normálu a budeme len spomínať na toto zlé obdobie, alebo sa budeme musieť naučiť žiť aj s týmto “netvorom”, je otázne, a odpoveď zatiaľ nikto nevie. Jedno však viem určite. Ty si sa naučila počúvať svoje myšlienky, naučila si sa vydržať sama so sebou a vytriedila si si konečne všetky šuflíky a skriňu.

Aj keď už stále v tebe kúsok oboch bude, nebudeš mať už niky problém ostať sama. Pretože žena, ktorá vie vydržať sama so sebou, so svojimi náladami a bez pozornosti, je silná žena. A to či sa ešte budeš cítiť v spoločnosti dobre a či z introvertky, ktorá miluje samotu doma sa zmeníš znova na extrovertku, ktorej je plná miestnosť, je len na tebe, a či je to naozaj to, čo ty sama chceš.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieLife