freepik.com

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nosenie rúška nie je zrovna najpohodlnejšou záležitosťou, ale čo narobíme. Neostáva nám nič iné, len si na to zvyknúť a zaobstarať si takú ochranu tváre, aby nám bola čo najviac pohodlná. Tie z vás, ktoré ale nosia okuliare, to majú o trochu náročnejšie. Tiež máš problém s tým, že sa ti pri dýchaní v rúšku okuliare pravidelne zahmlievajú?

Nemusíš ihneď utekať do optiky kúpiť si sprej proti zahmlievaniu, aj keď, samozrejme, že na trhu existuje aj taký. Môžeš si jednoducho pomôcť s tým, čo nájdeš doma. Tvoj problém zmizne a navyše ušetríš aj nejaké to euro. Jedným z riešení problému zahmlievania okuliarov je aj výber správneho rúška. To by malo čo najviac priliehať k tvári a ideálne je, ak je na nose spevnené drôtom. V tomto prípade vydychovaný vzduch nebude unikať v takej miere, aby ti neustále zahmlieval sklíčka.

View this post on Instagram

Raise your hand if your face mask causes your glasses to fog! We see you all! You no longer need to fret. Try some of the tips below.⁣ ⁣ ▪️ Mold your mask around the bridge of your nose so that it’s snug.⁣ ▪️ Tighten your mask so air is not leaking out the top. If air seeps out, it could cause your glasses to fog.⁣ ▪️ Use medical or athletic tape to seal the upper portion of the mask around the bridge of your nose.⁣ ▪️ Depending on the shape of your eye wear, let the glasses rest on top of the mask to weigh down the mask preventing air seepage. Make sure the mask is as high on the bridge of your nose as possible while still being under your chin too!⁣ ⁣ Which one worked for you? Comment below!⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ #Montefiore #COVID19 #COVID19Tips #COVIDTips #Mask #MaskWearing #MaskTips #MaskAndGlasses #FoggyGlasses #EverydayTips #AgeOfCoronavirus #Glasses

A post shared by Montefiore Health System (@montefiorehealthsystem) on

Tvojimi pomocníkmi sa ale v boji proti zahmlievaniu stanú mydlo alebo pena na holenie. Pri mydle máš dve možnosti. Buď nanesieš tenkú vrstvu tekutého mydla z obidvoch strán sklíčok a poriadne vyutieraš handričkou určenou na okuliare. Alebo môžeš okuliare „vykúpať“ v mydlovej vode. Prebytočnú vodu stras z okuliarov a nechaj voľne vyschnúť. Potom ich môžeš ešte handričkou preleštiť, ak by ti tam ostali nejaké šmuhy.

Ak by si sa rozhodla použiť penu na holenie, penu nanes po oboch stranách okuliarových skiel a následne opláchni teplou vodou. Tento trik dokonca môžeš použiť aj na zrkadlo v kúpeľni či na čelné sklo tvojho auta. Aké jednoduché, že? Teraz sa nosenie rúška pre teba stane aspoň o čosi príjemnejšie.

zdroj: freepik.com

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieLife