unsplash.com

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Milovala ho. O tom nebolo pochýb. Len myšlienka na to, žeby ho mohla stratiť ju bolela. Nevedela a nechcela si to predstaviť, aj napriek tomu, že niekde podvedome tušila, že sa to musí zmeniť. 

Mali zaujímavý vzťah. Dá sa povedať, že dobré obdobia striedali tie horšie a občas sa cítila ako na horskej dráhe. Čím dlhšie však boli spolu, tým častejšie sa rútili dole z kopca. Myslela si, že láska hory prenesie, že stačí, ak jeden ľúbi viac. Že dokáže svojou láskou doplniť to, čo u neho chýba. Neuvedomovala si však, že takýmto spôsobom sa oberá o šťastie a svoju možnosť byť milovaná. Nebol to zlý chlapec a miestami by dokonca povedala, že ju ľúbil. No môže byť láska sebecká? Môže byť egoistická? Môže sa ukazovať len vtedy, ak nám to vyhovuje? 

Prispôsobovala sa, teda aspoň sa snažila. Aj keď ju vnútri myšlienky zožierali zaživa, ostávala ticho. Nechcela mútiť vodu, ktorú tak starostlivo čistila. Jemu to však bolo jedno. Nebral ohľady, vždy si povedal a urobil, čo chcel a to aj napriek tomu, že jej tým ublížil. A aj keď vedela, že to tak nemá byť, že ak niekoho človek miluje, v jeho slovách a činoch musíš cítiť lásku, stále ho nejak podvedome ospravedlňovala.

Nechcela si pripustiť, že by ho mohla stratiť. Tak veľmi sa snažila, až sa dostala do bodu, kedy nebolo východu. Vedela, že to takto ďalej nezvládne, že musí niečo urobiť. A rovnako tak vedela, že sú len dve možnosti: buď sa zmení on, alebo sa ich cesty rozdelia.

Tušila, že jeho povaha vylučuje prvú možnosť, preto sa tak veľmi bála rozhodnutia. Preto nechcela načínať túto konverzáciu. Nie žeby sa predtým nepokúšala, vlastne počas celého vzťahu mu dávala náznaky a snažila sa riešiť, čo sa jej nepáči. On však nepočúval, pretože nechcel. Bol príliš zahľadený do seba na to, aby uznal, že pravdu môže mať aj niekto iný ako on. Vždy všetko prehltla, až jej napokon z toho prišlo zle, a ďalej to odmietala znášať. A tak to dopadlo presne tak, ako predpokladala.

Jej láska už nestačila, zabíjala ju, odoberala z nej kúsky života, a to, čo ju malo robiť šťastnou, ju nakoniec zničilo. A aj keď to zo začiatku bez neho bolo ťažké, v okamihu kedy sa rozhodla pocítila úľavu.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating