unsplash.com

Neznášaš, keď pijem či fajčím, ale vedz, že ma privádzaš do šialenosti. Nie, ani kvôli tebe sa nestanem alkoholičkou či tuhou fajčiarkou, no keď príde ten moment a ja si spomeniem na teba a všetko, čo sa okolo nás deje, respektíve čo sa deje v nás, fľaška vína a pár mentolových slimiek sa stanú mojimi najlepšími priateľmi.

Viem, že čo sa týka nás, je všetko v poriadku. Aspoň ty to tak vnímaš. Ja však dokážem registrovať iba to, ako veľmi mi chýbaš.

Cítim, ako sa mi strácaš. Kĺžeš sa pomedzi prsty, unikáš. Žiješ si svoj život a mňa nechávaš, nech si žijem ten svoj.

Stále ma považuješ za svoju kamarátku, ale ja cítim, že naše priateľstvo už vôbec nie je tým, čím bolo pred istým časom.

zdroj: pexels.com

Vždy, keď začína nový rok, si pomyslím, že tento bude on. Ten, ktorý si zapamätám vďaka kope skvelých zážitkov a za nejakých päťdesiat rokov budem spomínať, aký som mala božský rok. Ako to však vnímam, tento rok ma život v mnohom skúša. A zatiaľ čo sa mi rozpadalo jedno priateľstvo, som myslela na to, či sa mi nerozpadá aj to naše.

Necítila som sa previnilo, keď som s kamoškou okašľala predajcu vína a vzali sme si fľašku zdarma.

zdroj: unsplash.com

Cítila som sa previnilo, keď som dopíjala tú prvú a ako som sa tak pozerala na posledný dúšok v odraze zapadajúceho slnka, spomenula som si práve na teba.

Túžila som ti napísať a vykričať sa zo všetkej frustrácie, ktorá mi prúdila v žilách namiesto krvi. Túžila som sa ti vyplakať na pleci, čo bolo nemožné, keďže si bol odo mňa daleko a naviac už bolo zabraté niekým iným. Túžila som sa neprestajne opíjať, aby som zabúdala na zmätok, ktorý sa mi tvoril v hlave.

Jediné, na čo som však zabudla, bol fakt, že sa to nedá. Pretože s prísunom alkoholu prichádza aj prísun myšlienok, a tým pádom aj nekonečného zmätku.

 

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieLife