Reč tela

Reč tela patrí medzi dôležité aspekty v našom živote, vďaka ktorej dokážeme vyzistiť rôzne veci a odhaliť mnohé detaily. Vďaka týmto 6 tajomstvám sa zmení tvoj pohľad na svet. 

Reč tela je mocný nástroj, ktorý môže odhaliť viac, než sa človek snaží povedať slovami. Toto je 6 skrytých tajomstiev, ktoré ti môžu zlepšiť tvoje komunikačné schopnosti a zároveň posilniť vzťahy.

Ako odhaliť stres

Určite každá z nás veľmi dobre pozná ten moment, keď sa cíti neistá alebo v strese. Najlepší spôsob, ako sa uvoľniť a odbúrať nervozitu, je ten, že si pri rozprávaní pomáhaš rukami. Jednoducho si s nimi kývaš tak, aby si sa ukľudnila a nemala trému. Vďaka tomu tiež môžeš zistiť, kto má v tvojom okolí stres alebo trému.

Podanie ruky

Silný stisk dokáže veľa vypovedať o charaktere dotyčného. Pohyby rúk môžu dopĺňať slová, zdôrazňovať emócie alebo naopak, signalizovať neistotu a nervozitu. Takýmto gestom sa zároveň okamžite zblížiš s tým, s ktorým sa zoznamuješ.

Reč tela
zdroj: Pexels/Armin Rimoldi

Pozeraj sa na oči

Reč tela môže niekedy pôsobiť zradne a mätúco, no ak sa chceš dozvedieť pravdu, dívaj sa ľuďom priamo do očí. Ak niekto uhýba pohľadom a nedokáže udržať tento kontakt, znamená to, že ti klame alebo ťa zavádza.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Life