Chaty na Slovensku
Unsplash/Marek Levák/Mike Petrucci

Naša krajina je plná nádherných scenérií a útvarov. Práve preto sa tu dá užiť aj kvalitná dovolenka, ktorá je niekedy lepšia, ako niekde pri mori. Nenahraditeľný zážitok však nebudeš mať iba v prípade, ak sa ubytuješ niekde v hoteli. Na Slovensku máme aj krásne chaty, ktoré by si určite mala navštíviť. V ktorých oblastiach si to užiješ najviac?

Ak si ubytovaná v hoteli, nezískaš také zážitky, aké by si mala počas pobytu na chate. Opekačka s krásnym výhľadom na hory či na vodu bez toho, že by si sa musela niekam náhliť, je na nezaplatenie. Nechceš predsa, aby ťa niekde v lese a v neznámom prostredí zastihla tma. Práve naopak.

Je super, ak si s kamarátmi alebo rodinou ešte do hlbokej noci posedíte pri ohníku a porozprávate sa. Ide o nenahraditeľnú atmosféru. Ak chceš ešte toto leto niečo také zažiť aj ty, čítaj ďalej. Prinášame ti 9 nápadov, ktoré chaty na Slovensku by si mala navštíviť.

Chaty na Slovensku
zdroj: Unsplash/Aude Lozano

Ktoré chaty na Slovensku by si mala navštíviť?

Vysoké a Nízke Tatry

Nenahraditeľné výhľady, krásna príroda a horský vzduch. Kedykoľvek si s priateľmi alebo príbuznými môžeš odbehnúť na túru a bez ďalších nekonečných a vyčerpávajúcich ciest sa môžete večer uložiť do postele.

Vysoké a Nízke Tatry ponúkajú nespočetné množstvo chát s takouto nádhernou atmosférou. Skús napríklad Donovaly, Čertovicu, Starú Lesnú, Veľkú Lomnicu, Kráľovu hoľu alebo iné.

Liptov

Aj na Liptove sa môžeš pokochať štítmi Tatier, ktoré sa týčia v diaľke. Okrem toho si na chate pri Liptovskej Mare užiješ aj vodu. A nemusíš sa v nej báť okúpať. Je čistá a v týchto letných horúčavách nie až tak ľadová. Nudiť sa zaručene nebudeš napríklad ani v Ružomberku.

Domaša

Rovnako si pri vode a v lesoch môžeš užiť ďalšie krásy východného Slovenska. A to na chate pri Domaši, kde si budeš môcť vychutnať nádherný výhľad na túto priehradu. Riaď sa heslom: „Čím je ubytovanie vyššie, tým lepšie.“ Navôkol sa totiž rozprestierajú kopce.

Ak však nie si v pohode s tým, že pri vstupe do vody sú kamene, nájdeš tam aj pláže. Budeš sa cítiť ako pri mori.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Cestovanie