Recept - valentínske srdiečka na slano aj na sladko
Instagram/howtastychannel, Freepik/freepik, Instagram/thegreentable.it

Recept na valentínske srdiečka na sladko

Lístkové srdiečka s Nutellou

Pre tých, ktorí milujú kombináciu chrumkavého cesta a čokolády, sú tieto srdiečka ideálne! Lístkové cesto vyvaľkaj a vykroj srdiečka. Na polovicu z nich nanes lyžičku Nutelly a prikry druhým srdiečkom. Okraje opäť jemne pritlač vidličkou, potri vajíčkom a peč pri 180 °C asi 12 minút. Po vychladnutí ich posyp práškovým cukrom alebo polej roztopenou čokoládou.

Lístkové srdiečka s vanilkovým krémom a jahodami

Tieto elegantné dezerty sú lahodné a osviežujúce. Lístkové cesto vyvaľkaj a vykroj väčšie srdiečka. Peč ich pri 180 °C asi 12 minút, kým budú zlatisté a nafúknuté. Medzitým si priprav vanilkový krém – zo 150 ml mlieka, 1 žĺtka, 1 lyžice cukru a 1 lyžice vanilkového pudingu.

Z týchto surovín si uvar puding tak, ako zvykneš, ktorý po uvarení vyšľahaj mixérom. Môžeš pridať kúsok masla, ak by to bolo potrebné. Keď srdiečka vychladnú, prekroj ich na polovicu a naplň krémom. Na vrch polož čerstvé jahody a jemne pocukruj.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Maryam Sinaiee (@maryam_sinaiee)

Lístkové srdiečkové špirály s jahodovým džemom

Tieto špirály sú jednoduché, no efektné. Lístkové cesto natri kvalitným jahodovým džemom a posypte škoricou. Nakrájaj na dlhé pásiky a stoč ich do špirály. Následne vytvaruj do tvaru srdiečka a ulož na plech. Peč pri 180 °C asi 10-12 minút, kým budú krásne nafúknuté. Skvele chutia samotné alebo s vanilkovým krémom. Rovnako to môžeš spraviť aj s obľúbenou orieškovou či čokoládovou nátierkou namiesto džemu. Voľba je už len na tebe.

A ak chceš skúsisť predsalen niečo iné, máme pre teba priam luxusný tip. Vyskúšaj spraviť domácu Dubajskú čokoládu. Pýtaš sa, ako na to? Klikni SEM a dozvieš sa.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Life