Recept: Valentínske srdiečka na slano aj sladko. Po tomto sa bude zalizovať každý muž
LifeRecept na valentínske srdiečka na sladko
Lístkové srdiečka s Nutellou
Pre tých, ktorí milujú kombináciu chrumkavého cesta a čokolády, sú tieto srdiečka ideálne! Lístkové cesto vyvaľkaj a vykroj srdiečka. Na polovicu z nich nanes lyžičku Nutelly a prikry druhým srdiečkom. Okraje opäť jemne pritlač vidličkou, potri vajíčkom a peč pri 180 °C asi 12 minút. Po vychladnutí ich posyp práškovým cukrom alebo polej roztopenou čokoládou.
Lístkové srdiečka s vanilkovým krémom a jahodami
Tieto elegantné dezerty sú lahodné a osviežujúce. Lístkové cesto vyvaľkaj a vykroj väčšie srdiečka. Peč ich pri 180 °C asi 12 minút, kým budú zlatisté a nafúknuté. Medzitým si priprav vanilkový krém – zo 150 ml mlieka, 1 žĺtka, 1 lyžice cukru a 1 lyžice vanilkového pudingu.
Z týchto surovín si uvar puding tak, ako zvykneš, ktorý po uvarení vyšľahaj mixérom. Môžeš pridať kúsok masla, ak by to bolo potrebné. Keď srdiečka vychladnú, prekroj ich na polovicu a naplň krémom. Na vrch polož čerstvé jahody a jemne pocukruj.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Lístkové srdiečkové špirály s jahodovým džemom
Tieto špirály sú jednoduché, no efektné. Lístkové cesto natri kvalitným jahodovým džemom a posypte škoricou. Nakrájaj na dlhé pásiky a stoč ich do špirály. Následne vytvaruj do tvaru srdiečka a ulož na plech. Peč pri 180 °C asi 10-12 minút, kým budú krásne nafúknuté. Skvele chutia samotné alebo s vanilkovým krémom. Rovnako to môžeš spraviť aj s obľúbenou orieškovou či čokoládovou nátierkou namiesto džemu. Voľba je už len na tebe.
A ak chceš skúsisť predsalen niečo iné, máme pre teba priam luxusný tip. Vyskúšaj spraviť domácu Dubajskú čokoládu. Pýtaš sa, ako na to? Klikni SEM a dozvieš sa.