Nebezpečné kombinácie jedál
Instagram/travelnet.ie, Instagram/rosinaeatery

Banán a mlieko

Ide o najčastejšie ingrediencie v našich smoothies. Táto kombinácia ale veľmi zaťažuje žalúdok a zabrzdí proces trávenia. Ak si nevieš odoprieť takýto koktail, pridaj štipku škorice alebo muškátového oriešku na povzbudenie trávenia.

Uhorka s paradajkou

Ide o zdravú zeleninu, ktorú v šalátoch nachádzame bežne, no aký problém má ich spojenie? Paradajka je skvelým zdrojom vitamínu C. Uhorky však obsahujú enzým, ktorý bráni vstrebávaniu vitamínu C. Konzumácia uhoriek v podstate zruší účinky konzumácie paradajok. Preto si ich radšej vychutnaj oddelene.

zeleninový šalát
zdroj: Pexels/Essen Service

Syr a fazuľa

Neoddeliteľná súčasť mexickej kuchyne. Ide o zaručený recept na nadúvanie, plynatosť a iné problémy súvisiace s trávením. Najmä v tom prípade, ak máš slabší žalúdok a častejšie ťa potrápia črevné problémy. Syr a fazuľu radšej jedávaj oddelene.

Jedlo zapíjané vodou

Veľa z nás zapíja jedlo vodou, aj keď sme už neraz počuli o tom, že by sme to robiť nemali. Dôvod je pritom veľmi jednoduchý. Voda riedi žalúdočné kyseliny a znižuje ich účinnosť pri štiepení bielkovín, sacharidov a tukov. Pohár vody vypi radšej 10 minút pred jedlom, budeš sa vďaka tomu cítiť viac sýto.

Koľko z týchto kombinácií si dopraješ aj ty sama? Ak sa chceš o jedle dozvedieť viac, urob si aj náš kvíz zameraný na pôvod niektorých obľúbených pokrmov

Zdroj: Style Craze & Beyond Pink World

Viac z kategórie Life