Nebezpečné kombinácie jedál
Instagram/travelnet.ie, Instagram/rosinaeatery

Aké je tvoje obľúbené jedlo a s čím ho najradšej kombinuješ? Niekedy si možno ani neuvedomujeme, ako si svojím jedálničkom škodíme. Existujú totiž nebezpečné kombinácie jedál, ktorým by sme sa mali vyhýbať. Hovoria o tom aj portály Style Craze a Beyond Pink World. Vedela si vôbec o tom?

Najzarážajúcejšie na tom je, že ide o naozaj obľúbené spojenia potravín, ktoré sa na našich tanieroch bežne objavujú. Vieš, v čom sa ukrýva problém ich kombinácie?

Vajíčka so slaninou

Praženica so slaninkou alebo rovno anglické raňajky patria k častým voľbám. Problémom je, že ide o dva rôzne zdroje bielkovín, ktoré zaťažujú tráviaci systém. Tomu trvá dlhší čas, kým takéto jedlo strávi. Ak už si bez týchto surovín nevieš predstaviť svoje ráno, nejedz vajcia a slaninu naraz, ale daj si ich oddelene, napríklad s 10-minútovou prestávkou.

Jogurt a ovocie

Medzi nebezpečné kombinácie jedál patrí aj jogurt s ovocím, ktoré si tiež pravidelne doprajeme. Ukázalo sa, že ide o nevhodnú kombináciu, pretože jogurt obsahuje baktérie, ktoré budú pôsobiť na cukor prítomný v ovocí. Výsledkom je vznik toxínov, chorôb alebo nebodaj alergie.

Tento problém môže vyriešiť nahradenie čerstvého ovocia sušeným, napríklad hrozienkami. Tiež si môžeš do jogurtu pridať škoricu alebo med.

Mlieko a pomarančový džús

Ak si na raňajky rada dopraješ mlieko a aj pomarančový džús, robíš chybu. Pomaranč obsahuje kyseliny, ktoré dokážu zraziť mlieko, čo v tvojom žalúdku môže vytvoriť nepeknú hmotu, ktorá sa bude tráviť dlhý čas. Môže ťa trápiť pocit nadúvania alebo pálenie záhy. Medzi týmito dvoma nápojmi si dopraj aspoň polhodinu prestávku.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Viac z kategórie Life