Jogurtovo-Čučoriedková Fit Zmrzka
FitnessJe leto, vonku každý líže zmrzlinu a tebe tečú sliny? My si ale zmrzku nedáme, lebo my predsa chceme byť plážové hviezdy stále. Preto si zhotovíme takúto zmrzko náhradu, ktorá je zdravšia a aj menej kalorickejšia, ako tá naozajská.
Cca 4 porcie
- 200ml čučoriedok (my sme použili mrazené)
- 400ml gréckého jogurtu
- 4 lyžice medu
- šťava z 1 citróna
Postup:
- Táákže nebudeme sa zdržovať, keď je niečo rýchlovka, tak je niečo rýchlovka, no nie?
- Šupneme čučky do hrnca aj s medom a citrónovou šťavou. Zohrievame a vareškou jemne čučky popučíme. Necháme povariť, až pokiaľ sa nám nezačne tvoriť hustejší sirup. Ak máme hotovo, zložíme z ohňa a necháme trošku vychladnúť.
- Zoberieme jogurt, vykydneme tam náš sirupček a len tak jemne hala bala premiešame, nech nám zmrzka zostane taká pekná mramorovaná. Nadávkujeme buď do nanukových formičiek, alebo len tak do misky. Počkáme pokiaľ zmeska úplne vychladneme a šup do mrazničky na cca 4 hodinky.
- Ak ste si zmesku šupli do krabičky, pred podávaním ju na cca 15 – 20 minút vyberte, nech sa vám ľahšie naberá. Ak ju máte v nanukátoroch, tak môžte ihneď lízať.
Ak máš chuť na inú maškrtu alebo ťa zaujíma, kto sú tieto šikovné St(v)ory, navštív ich blog http://stvoryzkuchyne.com/
Viac z kategórie Fitness
Fitness
7 základných pravidiel, ako znížiť príjem kalórií: Takto sa ti podarí schudnúť
Dosiahnutie a udržanie zdravej váhy je dôležitou súčasťou nášho celkového zdravia. Príjem kalórií je jedným ...
Fitness
Pravidelný pohyb ti pomôže nielen schudnúť: 6 benefitov, ktoré prináša
Čo si budeme hovoriť, nájsť si v záplave povinnosti čas a energiu na pravidelný pohyb, vie byť ...
Šoubiznis & Hot News
EXKLUZÍVNE Fitness influencerka Diana Hvolková úprimne: Tehotenstvo nie je choroba
Známa fitness influencerka Diana Hvolková (zaslobodna Lajčiaková) vstúpila do roku 2024 s veľkými životnými zmenami. ...
Fitness
Chudneš a používaš umelé sladidlá? 5 dôvodov, prečo to s nimi nepreháňať
Pri chudnutí sa mnoho ľudí zameriava na umelé sladidlá ako alternatívu k bežnému cukru, pretože ...