Moderátor Jakub Vrbinčík

Slovenský moderátor sa stal obeťou surového útoku. Ako informoval na Instagrame, incident sa odohral v skorých ranných hodinách, keď ho napadol neznámy útočník. Kvôli závažným zraneniam ostal v opatere lekárov, ktorí mu oznámili hrozivé správy.

Všetko sa odohralo nečakane. Bývalý moderátora STVR a aktuálny hlásateľ futbalového klubu Slovan Bratislava Jakub Vrbinčík si v nedeľu večer vyrazil zatancovať s kamarátkou, no nevinná zábava sa zmenila na boj o život.

„Včera som tancoval s kamarátkou a zrazu som dostal, bez výstrahy (vraj dokonca zbabelo odzadu), bombu na hlavu,“ priznal Jakub na sociálnej sieti. Následky úderu boli hrozivé – zlomená sánka, hospitalizácia a operácia, ktorú musel podstúpiť v utorok ráno.

„Od 4:00 som v nemocnici a v utorok zo mňa idú spraviť Ironmana,“ dodal. Jakub nestráca humor ani v týchto náročných chvíľach. Zároveň vysvetlil, že ho čaká dlhšia pauza od jeho milovanej práce. „Prvýkrát sa dnes stane, že nebudem hlásiť na novom Tehelnom poli a obávam sa, že to bude dlhšia prestávka,“ uviedol.

Operácia bola nevyhnutná

V utorok Jakuba operovali, pričom do čeľuste mu museli vložiť dve titánové platničky. Operácia bola úspešná, no podľa Jakuba sa musel rozlúčiť aj so svojou stoličkou. „Ak by ste potrebovali kvalitnú stoličku – typu masív – (prežila naozaj všetko), tak je vaša,“ zažartoval. Hoci humor nestrácal, priznal aj veľké bolesti, ktoré mu robili problémy už pri pití vody.

Vďaka podpore fanúšikov sa však nevzdával. Na sociálnu sieť nahral video, v ktorom sa poďakoval svojim sledovateľom za povzbudivé slová, hoci tvár mal opuchnutú a pod okom tmavú modrinu. „Ja spravím všetko, čo sa dá, ale neviem, či prvý domáci zápas v Champions League stihnem,“ vyslovil obavy.

Mohli ho zabiť

Najviac ho šokovalo, ako ľahko sa mohol tento útok skončiť tragicky. „Nechcem preháňať, ale prakticky ma mohol zabiť, keďže som nebol absolútne pripravený. Keby ma trafil na spánok alebo niečo podobné, čo sa vďaka Bohu nestalo,“ podelil sa o hrozivú skúsenosť.

Slovenský moderátor mal šťastie v nešťastí

Napriek tomu, čo zažil, nezabudol poďakovať všetkým, ktorí mu počas tejto ťažkej skúšky pomohli. Vrúcne slová adresoval najmä lekárovi, ktorý vykonal operáciu.

Nezabudol ani na klub Slovan Bratislava, ktorý mu poskytol podporu a starostlivosť či personál nemocnice v Ružinove. „ Nakoniec som šťastný a vďačný, že môžem povedať, že som mal šťastie v nešťastí,“ uzavrel slovenský moderátor.

Zdroj: Instagram/jakub.vrbincik

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Šoubiznis & Hot News