Život bez úzkostí: Technika 3-3-3 ťa zachráni

Sme ľudia a naša psychika je ako taká zložitá skrinka rôznych pocitov, strachov a spomienok, ktorá sa s nami rada zahráva. Bojíme sa požiadať o pomoc a problémy berieme ako hanbu. Ale aj to je život. Keď kašleš, ideš k doktorovi, keď ťa bolí noha, tak zavítaš k ortopédovi, tak prečo sa bojíš venovať tvojej hlave? Vyskúšaj túto revolučnú techniku 3-3-3, ktorá ti pomôže z úzkostí.

Každý deň je nová šanca na to, aby si pre seba niečo urobila. Aby si svoje duševné zdravie očistila od všetkých bôľov, ktoré ťa trápia a nedajú ti v noci spávať. Nájdi si svoju vlastnú techniku, ktorá zafunguje v okamihu, kedy sa úzkosti začnú zvnútra predierať. Neskrývaj svoj smútok za úsmevom, lebo TIETO 4 varovné signály na sebe začneš pozorovať.

Život bez úzkostí: Technika 3-3-3 ťa zachráni
zdroj: Pexels/Nazila Azimzada

Život v strachu z úzkostí

Pokiaľ mávaš stavy, kedy ťa pohlcuje úzkosť, ťažko sa ti dýcha a máš pocit, že celý život je proti tebe, tak to prestaň zľahčovať. Nie je to normálne a ani v poriadku. Ak sa hanbíš zájsť za odborníkom, tak sa nauč upokojiť sa touto revolučnou technikou 3-3-3.

3 viditeľné veci

Prvý krok, ktorý musíš podniknúť pri úzkosti, je ten, že pomenuj 3 viditeľné veci okolo seba. Ak na teba prichádza tento stav, skús sa zastaviť a zapozeraj sa navôkol seba. Nahlas si povedz, čo vidíš, skúmaj ten predmet upreným pohľadom. Hľadaj niečo, čo ti cinkne do nosa. Pretože práve to ti pomôže odpútať hlavu od myšlienok.

3 hmatateľné veci

Ako druhé sa sústreď na veci, ktorých sa vieš dotknúť. Nechaj svoje hmatové bunky, aby precítili každú jednu textúru, materiál, chlad či teplo z daného predmetu. Zatvor oči a pochytaj všetko, čo ťa najskôr zaujalo. Vezmi si do ruky šálku s kávou, alebo pohlaď sveter, ktorý máš na sebe. Skús mať niekde položenú nejakú upokojujúcu loptičku, ktorá ťa odvedie od úzkosti.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ODZADU SK (@odzadu.sk)

3 počuteľné veci

A ako posledný bod, ktorým zakončíš celý upokojujúci systém, je niečo, do čoho sa započúvaš. Hluk z vonka, trúbenie áut, tikanie hodín alebo kvapkanie vodovodného kohútika. Maj stále zatvorené oči a nechaj zvuky, aby ťa dokázali odpútať od zlých, dotieravých myšlienok a pocitov. Zachráň si svoj život.

Nie je jednoduché bojovať s depresiami ani úzkosťami a hlavne, nie je to žiadna hanba. Možno by si sa divila, ale týmito duševnými chorobami trpí čoraz viac ľudí. Aj práve preto môžeš byť silnejšia ako kedykoľvek predtým. Zvládneš všetko, čo si zaumieniš, len nezabúdaj na to, že všetko sa deje iba v tvojej hlave. Nájdi si triky, ktoré budú zaberať na teba a ak to nepôjde, choď sa niekomu vyrozprávať.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Life