Ján Koleník

Herec Ján Koleník je aktuálne hviezdou dvoch seriálov, ktoré vysiela televízia Markíza – Druhá šanca a Dunaj, k vašim službám. V exkluzívnom rozhovore pre Odzadu.sk priznal, že aj keď si hranie v oboch projektoch pochvaľuje, zároveň ho to veľmi vyčerpáva. Hoci sú obe postavy úplne odlišné, každá z nich mu dáva iné výzvy. S ktorou z nich sa stotožňuje a ktorá je preňho náročnejšia?

Na otázku, ku ktorej postave má Ján Koleník bližšie, odpovedal jednoznačne. „K Andrejovi z Druhej šance, pretože je ľudský, prívetivý a emocionálny. Asi tým, ako s ľuďmi rozpráva, ako funguje. Tie asociačné nálady a emócie sú naozaj moje.“

„Andrej je veľmi osamelý, viem sa do neho vcítiť,“ prezradil herec. Zároveň však priznal, že práve táto postava je preňho náročnejšia na stvárnenie, pretože je autentickejšia a emočne pravdivá.

Na druhej strane, postava Waltera z Dunaja je úplne odlišná – je to človek bez citu, čo Koleník považuje za atraktívnu výzvu. „Herci vyhľadávajú komplikovanejšie postavy,“ priznal. Stvárnenie Waltera, ktorý v Dunaji patrí medzi najviac nenávidené postavy, ho veľmi baví, aj keď ho neberie tak osobne ako Andreja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JAN KOLENIK (@jan_kolenik)

„Nestáva sa mi, aby som si plietol tie dve postavy, lebo majú úplne odlišný vnútorný svet. Walter je človek bez citu, Andrej je človek s citom. Nič lepšie sa mi nemohlo naraz stretnúť,“ ozrejmil s úsmevom.

Nemá takmer na nič čas

Ján tiež uviedol, že hranie v dvoch seriáloch súčasne má vplyv na jeho súkromný život. „Som pol roka naplno zapriahnutý v práci, lebo som v službách tých projektov,“ hovorí herec, ktorý sa však s náročným režimom už naučil fungovať.

A čo robí, keď má voľno? „Rád si nájdem čas na relax – či už je to káva, fitko, tanec, hory, alebo cestovanie.“

Dáva Ján Koleník druhé šance?

Umelec sa zamyslel aj nad tým, ako vníma šance a dôveru v osobnom i pracovnom živote. Pre neho je najdôležitejšia práve prvá šanca, ktorú považuje za základ budúcich vzťahov a príležitostí.

„Som človek prvých šancí. Prvú šancu vnímam ako zodpovednosť, to znamená dôveru. Či už ide o vzťahy medzi ľuďmi, alebo prácu, keď do vás niekto vloží dôveru a vy obstojíte, dostanete druhú šancu, a potom sa to vrství. To môžu byť rôzne nadstavby, či už v práci alebo vo vzťahoch. Vždy sa snažím obstáť v tej prvej šanci,“ uviedol.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Filip Sebesta (@filipsebe)

Zdroj: Ján Koleník exkluzívne pre Odzadu.sk

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Šoubiznis & Hot News