Tipy, ako sa obliecť na pracovný pohovor
Pexels/Mikhail Nilov/Jonathan Borba

Prvý dojem je kľúčový a to najmä na pracovnom pohovore, kedy záleží na každej jednej sekunde. Nielen tvoje znalosti, ale aj výzor ovplyvnia vnímanie potenciálneho zamestnávateľa. Poradíme ti preto niekoľko tipov, ako sa obliecť na pracovný pohovor.

6 tipov, ako sa obliecť na pohovor

Naštuduj si o spoločnosti

Celkom na začiatok, ak sa chceš obliecť vhodne na pracovný pohovor, zisti si, aká je kultúra danej spoločnosti. Niektoré firmy totižto uprednostňujú formálny dress code, zatiaľ čo iné sú práve viac neformálne.

Ak máš ale pochybnosti, vždy zvoľ radšej formálnejší outfit. Tým totiž nemáš čo pokaziť. Preštuduj si webovú stránku spoločnosti, ich sociálne siete  alebo sa pokojne spýtaj personalistu, aký štýl oblečenia je vhodný.

Formálny štýl: Klasika nikdy nesklame

Ak vieš, že firma má formálny dress code, stav na klasiku. To znamená elegantné šaty, sukňu alebo nohavice s blúzkou, či nohavicový kostým. Dôležité je, aby oblečenie bolo čisté, dobre padnúce a upravené. Vyhni sa aj príliš výrazným farbám a vzorom, ktoré kričia už od dverí. Neutrálnymi farbami ako čierna, námornícka modrá, šedá, béžová či biela, nič nepokazíš.

Outfit na pracovný pohovor
zdroj: Pexels/Gustavo Fring

Smart-casual: Elegantná neformálnosť

Pokiaľ spoločnosť uprednostňuje skôr smart-casual štýl, môžeš si dovoliť o niečo uvoľnenejšie. Vyber si v tom prípade elegantné nohavice alebo sukňu s blúzkou či svetríkom, prípadne šaty v decentnom štýle, nemusia byť vyslovene formálne, púzdrové. Aj v tomto prípade si však daj záležať na tom, aby si mala čisté, voňavé a upravené oblečenie.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Móda