Kozmetická značka Avon Products bankrotuje

Kozmetická značka, ktorá pôsobí na trhu už niekoľko desiatok rokov, vyhlásila bankrot. S touto informáciou prišiel portál Trend odvolávajúci sa na britský Telegraph.co. Produkty tejto značky mali ľuďom spôsobovať závažné zdravotné problémy. 

Prečo kozmetická značka Avon Products vyhlásila bankrot?

Známa kozmetická spoločnosť sa pripravuje na súdne spory. A to kvôli obvineniam, že jej produkty obsahujú azbest. Stovky zákazníkov vraj v žalobách tvrdia, že talk v rúžoch a inej kozmetike tejto značky im spôsobil rakovinu.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ODZADU SK (@odzadu.sk)

Avon však tieto obvinenia popiera. Údajne používa iba bezpečné látky bez problematického karcinogénu. Napriek tomu spoločnosť počas uplynulého týždňa vyhlásila bankrot.

„Akýkoľvek produkt, ktorý nesie meno Avon, prešiel prísnou a dôkladnou kontrolou bezpečnosti a možno ho s dôverou používať. Naše produkty obsahujú iba mastenec určený pre kozmetické výrobky, ktorý má najvyšší stupeň kvality a čistoty,“ znie stanovisko spoločnosti.

„Americké žaloby ohľadom mastenca v produktoch Avon sa týkajú produktov predávaných na tomto trhu pred rokom 2016 a veríme, že tvrdenia o ich nebezpečnosti sú úplne neopodstatnené. Bránime sa na súde,“ dodáva kozmetická značka.

„Návrh o ochranu pred veriteľmi spoločnosti Avon Products sa nijakým spôsobom nedotýka spoločností Avon so sídlom v iných krajinách, vrátane slovenskej spoločnosti AVON Cosmetics, spol. s r.o., ktorej činnosť bude pokračovať ako doteraz,“ uvádza spoločnosť vo svojom rozšírenom stanovisku, o čom píše Trend.

Kozmetická značka Avon Products bankrotuje
zdroj: Unsplash/Maria Lupan

Zdroj: Trend, Telegraph.co.uk

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Beauty