Dovolenka v septembri v týchto 5 destináciách je dobrý nápad
Freepik/freepik, Pexels/ Taryn Elliott

Nestihla si dovolenkovať počas letných prázdnin? Nemusíš byť smutná, aj dovolenka v septembri stojí za to. Tieto destinácie sú na jesenný oddych najlepšie, pretože je tam stále horúco a teploty sú pomerne vysoké. 

Letom sa predsa výlety ani dovolenky skončiť nemusia. Stačí len vyhľadať to správne miesto a potom už len zbaliť kufre.

Aj dovolenka v septembri je dobrý nápad

Grécko

Dážď a chlad v Grécku naozaj nenájdeš. Užiješ si stále teplé more, romantické západy slnka, ktoré sú sfarbené do ružovej a taktiež môžeš využiť možnosť navečerať sa vonku. To sa v septembri v mnohých krajinách už nedá, pretože sa večer ochladí.

Turecko

Najviac tepla si naozaj užiješ v Turecku. Ak ti býva stále zima, zaručujeme ti, že sa v Turecku ohreješ najlepšie. Nebude ti chýbať nič, pretože ti pláže poskytnú luxusný oddych a taktiež tam v septembri nenarazíš na tak množstvo turistov ako počas leta.

Taliansko

Talianske mestá sú ideálne na dovolenku, pokiaľ netúžiš po pláži, no skôr po kultúre a pamiatkach. V septembri sú na tomto mieste ideálne podmienky na to, aby si si za deň stihla pozrieť dostatočné množstvo krás, no zároveň sa príliš nespálila a nedostala úpal.

Dovolenka v septembri - Taliansko
zdroj: Freepik/frimufilms

Malta

Dovolenkovať na Malte sa oplatí naozaj koncom augusta a v septembri. More je príjemne teplé, pláže sú prázdne a ty si užiješ oddych tesne predtým, než nastúpiš do práce. Môže sa stať, že narazíš na dážď či búrku, no pokiaľ si pozrieš predpoveď počasia na rôznych stránkach, vieš si vybrať ideálne obdobie so slnečnými dňami.

Tatry

A na záver niečo v našich končinách. Hoci v Tatrách nemôžeš čakať horúčavy ako v Turecku, užiješ si ich rovnako ako zahraničie. Môžeš navštíviť Nízke, no aj Vysoké, pretože sú podobne krásne. Musíš však počítať s tým, že za dovolenku na Slovensku zaplatíš podobne, ako v nejakej lacnejšej destinácii v zahraničí.

Dovolenka v septembri rozhodne stojí za to a bez problémov nájdeš aj teplé miesta. Ak by si si však predsa len chcela vychutnávať už čaro jesene, máme pre teba niekoľko tipov. TIETO svetové miesta sa rozhodne oplatí navštíviť.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Cestovanie