Photo by Ruth Troughton from Unsplash

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Premýšľala si už nad tým, či vôbec niekam pôjdeš tento rok na letnú dovolenku? Momentálne sú možnosti veľmi obmedzené, keďže letecké spoločnosti fungujú v obmedzenom režime a do niektorých krajín cudzincov a turistov dokonca ani nevpúšťajú. Portál Insider ale prichádza s riešením.

Všetci túžobne čakáme na moment, kedy sa celková situácia vo svete zlepší, koronavírus ustúpi a život sa aspoň v istej miere vráti do normálu. Aj napriek tomu ale budeme žiť s obavami niekam vycestovať. Toho sa obávajú aj krajiny, ktoré žijú z cestovného ruchu a turizmu. Dá sa povedať, že pomaly sa začína sezóna, kedy mnohí ľudia cestovali na skoršie dovolenky, aby sa vyhli preplneným plážam v hlavnej dovolenkovej sezóne počas prázdninových mesiacov.

View this post on Instagram

10 reasons why #sicily should be your next family holiday You might think Sicily is one destination where it’s best to leave the children behind – or wait until they’re older. Dramatic but sometimes forbidding landscape, serious cultural sights, and madcap cities like Palermo seem to cry out for a grown-up approach. But don’t be put off. Sicily has a huge amount to offer families with small children. #blog #advice #photooftheday #instagood #nofilter #tbt #igers #picoftheday #love #nature #swag #lifeisgood #caseofthemondays #instapic #instadaily #selfie #instamood #bestoftheday #followme #likeforlike #like4like #follow4follow #followforfollow #feeltheburn #nopainnogain #workingonabetterme #cardio #fitfam #yogafordays

A post shared by photography Hub (@worldphotography__hub) on

Taliansko je jednou z európskych krajín, ktoré boli najviac zasiahnuté vírusom a straty na ľudských životoch a ekonomike nabrali naozaj obrovské rozmery. Aj kvôli tomu sa ostrov Sicília ponúkol, že preplatí turistom časť nákladov na dovolenku, len aby prišli práve k nim.

Sicília uzavrela svoj ostrov už 10. marca a odvtedy prišla o miliardu eur, ktorú by inak získala na ziskoch z turizmu. Ani táto ponuka pre nich nebude lacná. Podľa odhadov by ich to malo vyjsť na približne 50 miliónov eur, ale stojí im to za to, aby dovolenkárov prilákali práve na svoje miesta.

View this post on Instagram

🙏Туризм в Силицилии будет восстановлен 🥳 Местные власти готовы приступить к восстановлению безопасности для туристов после карантина🥰 Кроме того, путешественникам частично компенсируют оплату за размещение в отелях в рамках стратегии, направленной на восстановление туризма на острове. Это означает , что стоимость туров на порядок будет ниже👏 На реализацию данной программы власти Сицилии готовы выделить 50 млн евро. Ну что , друзья , ждём открытие границ и летим на Сицилию ✈️🌴🌊🙃?! #сицилия #сицилияотдых #отдыхвсицилии #сицилиябезфильтров #турывсицилию #сицилияпутеводитель #сицилияизкиева #сицилияизукраины #путевкиналето #отдыхлето #карантинпост #послекарантина #послекарантинанаморе #samarska_v

A post shared by Виктория Самарская (@samarska_v) on

A čo konkrétne turistom ponúkajú? Ak by si sa rozhodla, že po otvorení hraníc a uvoľnení všetkých opatrení navštíviš práve Sicíliu, ostrov ponúka, že preplatí polovicu nákladov na letenku a tretinu nákladov spojených s ubytovaním. Okrem toho ale môže ponúknuť aj voľné vstupenky do múzeí. Keď si to tak vezmeš, nie je to zlý obchod, že?

Ak chceš získať tieto úľavy a zľavový voucher, musíš sledovať ich oficiálnu stránku Visit Sicily. Hneď, ako sa hranice otvoria a Sicília bude pripravená prijať prvých turistov, bude o tom informovať práve prostredníctvom svojho portálu. Takže nám ostáva len čakať, ako sa vyvinie situácia vo svete a ak si trúfaš na tohtoročnú dovolenku, toto je možno tá správna voľba pre teba.

Zdroj: insider.com

Viac z kategórieCestovanie