pexels.com

Robiť si neustále „selfie“ neznamená, že sa máš rada. Počet lajkov na tvojej fotke neznamená tvoju hodnotu. Ak neustále sleduješ to, kto si pozerá tvoj profil a hodnotíš svoje fotky, asi to nie je úplne v poriadku.

Možno si povieš, že je to len záujem o to, ako vyzeráš a chceš byť neustále krajšia, no pravdou je, že asi nebudeš úplne spokojná s tým, ako vyzeráš. Ak neustále hľadíš na svoje fotky a myslíš si, že potrebuješ niečo zlepšiť alebo zmeniť, asi sa nemáš úprimne rada.

Samozrejme, každá chceme vyzerať dobre, to je v poriadku. Ale ak lipneš na svojom výzore neustále a stále sa sleduješ, je potrebné uvedomiť si, že deň má aj hlbší potenciál ako to, ako vyzeráš. Počet lajkov na tvojej fotke nedefinuje to, ako ťa vidia ostatní a aká si krásna. Je to len akási falošná radosť, ktorú máš, keď uvidíš lajk od človeka, ktorého chceš alebo ktorý sa ti páči.

Robí ťa ten lajk krajšou a lepšou osobou? Si z neho úprimne šťastná? Prečo? Skús sa zamyslieť.

„Pravá krása ženy nie je v jej postave, v spôsobe oblečenia, v šatách, ktoré nosí alebo štýle jej účesu. Krásu ženy vidno v jej očiach, pretože sú oknom do jej duše, miestom, kde prebýva láska.“ — Audrey Hepburn 

zdroj: pexels.com

Krása je závod, ktorý nikdy nevyhráš. Aká tvár je krásna? Keď je namaľovaná? Keď nemá make-up? Každý to vníma inak. Je krajšia tá, ktorú stretávame pri výstupe zo sprchy alebo tá, v ktorej sa cítime elegantne v nádherných šatách s červeným rúžom? 

Krása nie je len vizuálna. Krása je prítomná a nemusí nutne vyplniť priestor. Krása nie je mučivá a nie je ani našou záťažou, aj keď dnes to tak vyzerá. Krása berie realitu a dáva ju do perspektívy. Do našej krásy dávame veľa energie, veľa peňazí a u mnohých z nás je to len akési falošné idealizovanie. Je v poriadku starať sa o seba, no ak vytváraš niečo, čo pre teba nie je prirodzené, niekde sa stala chyba.

Dbaj o svoju krásu tak, aby si bola na ňu hrdá a nebola to len falošná predstava toho, ako máš vyzerať.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieLife