Keď dnes na niečo povieš, že je humus daj si pozor, pretože fanúšikovia tejto cícerovej nátierky budú na teba nepekne pozerať. Presne tak! Táto pochúťka je už na trhu celkom známa, no stále sú tu ľudia, ktorý nemajú poňatia, o čo vlastne ide. 

Hummus je tradičná indická nátierka, ktorej základ sa skladá z cíceru, cesnaku, olivového oleja a tahini pasty (sezamovej pasty). Ďalšie kombinovanie je už na tebe. Ale ako istotu sme pre teba pripravili 5 dokonalých verzií tohto pokrmu. A ako bonus návod, ako si doma ľahko a jednoducho vytvoríš sezamovú tahini pastu. Jediné, čo budeš potrebovať je výkonný mixér a chuť tvoriť.

Tahini/Sezamová pasta

Základom pomazánky je aj pasta zo sezamu, ktorú buď kúpiš v obchode, alebo si ju môžeš vyrobiť v pohodlí domova za zlomok ceny. Jediné, čo budeš potrebovať je sezam, ktorý opražíš ma panvici a olivový olej .Tieto ingrediencie dáš do výkonného mixéra, v ktorom všetko rozmixuješ na tekutú omáčku.

Klasický hummus

Stav na istotu a na začiatok skús tradičný hummus, na základe ktorého zistíš či je toto jedlo vhodné pre tvoje chuťové poháriky. Stačí ti naň skutočne minimum ingrediencií, z ktorých vykúzliš ľahkú večeru či poobedňajši snack.

Hummus z pečených paprík

Na prvý pohľad divná, no o tom zaujmavejšia kombinácia. Chuť klasického hummusu je ozvláštnená paprikou, ktorá dáva celému jedlu sladší nádych. Nemusí ťa odradiť ani o niečo dlhšia príprava, pretože tá chuť stojí skutočne za to.

Bazalkový hummus

Veľa ľudí pozná bazalkové pesto, no o level vyššie je bazalkový hummus. Vôňa bazalky dodá sviežosť celému receptu a uvidíš, že si ho zamiluješ tak, ako aj my. Podmienkou je však čerstvá bazalka. Sušenú radšej ani neskúšaj, pretože tým pokazíš celý výsledný efekt a chuť nebude taká, ako by mala byť.

Hummus zo sladkých zemiakov

Batáty sú obľúbené snáď u každého, ale čo ak nás opustí všetka fantázia a už nevieme, čo s nimi? Šup ich do hummusu. Rovnako ako červená paprika, celému receptu dodá sladkú chuť. Preto ak máš rada kombináciu sladkého a slaného, tento typ hummusu je pre teba ako stvorený.

Repový hummus

Ako sa hovorí, najlepšie a najfarebnejšie nakoniec. Ak si nezamilujete tento hummus pre jeho chuť, tak vám ručím za to, že ho budete zbožňovať už len kvôli tomu, ako vyzerá. Aj keď môže na niekoho pôsobiť umelo, opak je pravdou. Cvikla dokáže divy. Nielen, že je pre človeka a jeho zdravie prospešná, ale je aj chutná. A tá farba? To je už len čerešnička na torte.

Komentáre