Jeseň sa nám ukazuje v plnej kráse. Patria k nej nie len nádherné sfarbené listy stromov, pokojnejšia nálada či teplejšie oblečenie, ale aj sezónne potraviny, ktoré sú práve pre toto obdobie typické. Keď príde chladnejšie počasie, môžeš vo vzduchu cítiť vôňu jabĺk, škorice či tekvicových pochúťok.

Jeden druh, tekvica hokkaido, je aktuálne veľmi obľúbenou súčasťou jedla. Jej príprava je rýchla a pokrmy s ňou sú chutné a sýte.

Na rozdiel od klasickej tekvice, ktorú poznáme z filmov, má menší rozmer, tvrdú šupku (ktorú ani nemusíš odstraňovať) a jemnú gaštanovú príchuť. Či už ju obľubuješ alebo si sa s ňou v kuchyni ešte nezoznámila, mala by si poznať 4 základné a extrémne jednoduché recepty, ktoré stoja za vyskúšanie.

Polievka z tejto tekvice je azda najlepší nápad v pochmúrnom počasí

Rizoto z hokkaida je niečo, čo si zamiluješ

Pečená tekvica je najľahšia na prípravu. Môžeš ju jesť samostatne s dipom alebo pripraviť ako prílohu k mäsu

Držíš si líniu? Tieto fit placky budeš zbožňovať

Prihlasujem do newslettera...

Dostávaj najlepšie novinky z Odzadu

Prihlásením sa do newslettera súhlasíte s podmienkami ochrany súkromia.