Hokkaido na 4 spôsoby: Rýchle recepty, ktoré si túto jeseň zamiluješ
Life Pexels/Polina Kovaleva
Jeseň sa nám ukazuje v plnej kráse. Patria k nej nie len nádherné sfarbené listy stromov, pokojnejšia nálada či teplejšie oblečenie, ale aj sezónne potraviny, ktoré sú práve pre toto obdobie typické. Keď príde chladnejšie počasie, môžeš vo vzduchu cítiť vôňu jabĺk, škorice či tekvicových pochúťok.
Jeden druh, tekvica hokkaido, je aktuálne veľmi obľúbenou súčasťou jedla. Jej príprava je rýchla a pokrmy s ňou sú chutné a sýte.
Na rozdiel od klasickej tekvice, ktorú poznáme z filmov, má menší rozmer, tvrdú šupku (ktorú ani nemusíš odstraňovať) a jemnú gaštanovú príchuť. Či už ju obľubuješ alebo si sa s ňou v kuchyni ešte nezoznámila, mala by si poznať 4 základné a extrémne jednoduché recepty, ktoré stoja za vyskúšanie.
Polievka z tejto tekvice je azda najlepší nápad v pochmúrnom počasí
Rizoto z hokkaida je niečo, čo si zamiluješ
Pečená tekvica je najľahšia na prípravu. Môžeš ju jesť samostatne s dipom alebo pripraviť ako prílohu k mäsu
Držíš si líniu? Tieto fit placky budeš zbožňovať
Viac z kategórie Life
Life
5 znakov, že si emocionálne vyčerpaná: Nauč sa, ako bojovať s frustráciou
Žijeme neprimerane hektický a uponáhľaný život. To má dopad na všetko dianie okolo nás a ...
Life
Falošná hrozba na školách: Správa, ktorá môže deťom spôsobiť doživotné následky
Strach o dieťa či svojich blízkych je jedným z najmocnejších, ktoré môže človek prežívať. Od ...
Móda
8 tipov, ako si zorganizovať šatník: Vďaka nim sa zbavíš chaosu v skrini
Nemám si čo obliecť. Veta, ktorú si väčšina žien opakuje takmer každý deň. A to ...
Life
Filmy a seriály, ktoré musíš vidieť: Prinútia ťa zabaliť sa do deky s čajom v ruke
Jeseň je dokonalým obdobím na to, zabaliť sa do deky s horúcim čajom v ruke ...