Buď ich miluješ, alebo ich nenávidíš. Nič medzi tým neexistuje. Reč je o našom tradičnom národnom jedle, ktorým sú bryndzové halušky. Niekedy musí prejsť veľa rokov, kým sa ich naučíš jesť a obľúbiš si ich, v iných prípadoch zase ide o lásku na prvý pohľad. Alebo skôr na prvé ochutnanie.

Je však veľmi dôležité, kde si toto jedlo objednáš. Nie všetky reštaurácie totiž ponúkajú tie pravé „bryndzáky“ a ak si náhodou natrafila na takúto nepríjemnú skúsenosť, ani sa nečudujeme, že ich nemáš v obľube. Ak však navštíviš jednu z týchto kolíb, určite nebudeš ľutovať.

Ak náhodou bryndzové halušky nemáš v láske, v jedálnom lístku určite nájdeš aj čosi pre seba. V tradičných kolibách väčšinou natrafíš aj na bryndzové pirohy či sladké šúľance. Výber je široký a za zmienku stojí predovšetkým atmosféra takýchto salašov, kde aj obyčajné jedlo môže chutiť oveľa lepšie.

Koliba Bešeňovka (Liptovský Michal)

Salaš Zbojská (Pohronská Polhora)

Koliba Ožďany (Ožďany)

Koliba u sv. Krištofa (Banská Bystrica)

Salaš Krajinka (Ružomberok)

Koliba u Dobrého pastiera (Ružomberok)

Koliba Žerucha (Tatranská Štrba)

Prihlasujem do newslettera...

Dostávaj najlepšie novinky z Odzadu

Prihlásením sa do newslettera súhlasíte s podmienkami ochrany súkromia.