„Chcem schudnúť, ale jem veľa, takže to nepôjde!“ Na jednej strane pravda, no na tej druhej je to lož. Pretože môžeš jesť viac a chutne, no stále znižovať číslo na váhe.

Každá žena si aspoň raz v živote myslela, že čím bude menej jesť, tým rýchlejšie schudne. Potom však nasleduje JOJO efekt, pretože si odopieraš snáď úplne všetko a svoje energetický príjem znížiš na skutočné minimum. Ako tomu predísť a uspokojiť nielen svoj žalúdok tým, že bude plný, ale aj hlavu tak, že bude spokojná? My ti ukážeme 3 potraviny, ktoré môžeš jesť na kvantá a váha pôjde pekne dolu!

Cuketa

V tomto ročnom období ju nájdeš snáď všade. Či už u babky na záhradke alebo v potravinách. Jej energetická hodnota je skutočne nízka a rovnako aj suma, za ktorú ju kúpiš. Dokážeš z nej vykúzliť skutočne čokoľvek. Môžeš ju využiť v slanej, ale aj sladkej verzii, pretože jej chuť nie je vôbec výrazná a dodá jedlu požadovaný objem.

Napríklad ju môžeš nastrúhať do ovsenej kaše, ktorú máš na raňajky alebo ju použiť namiesto cestovín tak, že si ju pomocou nožíka nakrájaš na pásiky a môžeš z nich vytvoriť zdravé a nízkokalorické špagety alebo lasagne. Hlavne sa neboj experimentovať!

Tekvica hokkaido

Ďalšou vychytávkou letnej sezóny, ktorá tiež urobí veľa muziky za málo peňazí, je hokkaido tekvica. Svojou mierne sladkou chuťou z nej môžeš vytvoriť množstvo sladkých verzií, ktoré budú mať kalorickú hodnotu podstatne nižšiu, no za to objem dvakrát väčší.

Napríklad z nej môžeš vytvoriť dyňový cheesecake, ktorý je skutočná lahoda. Patrí však aj do slanej kuchyne, v ktorej ju môžeš použiť ako náhradu zemiakov na rôzne pyré, hranolky, či „americké zemiaky“. Najlepšia je z nej však polievka.

Karfiol

Napriek tomu, že táto surovina zrovna nie je v letnej sezóne až tak lacná, je skutočne variabilná. Už snáď ani nemusíme spomínať, že ho môžeš, rovnako ako aj predošlé suroviny, použiť v sladkej aj slanej verzii jedál. Vytvoríš z neho naozaj hocičo.

Chceš si spraviť zdravú pizzu? Zmiešaj uvarený a popučený karfiol s vajíčkom a trochou ovsených vločiek. Rovnako ho môžeš použiť ako náhradu ryže. Neveríš? Na strúhadle nastrúhaj karfiol a hoď ho na panvicu s trochou masla či olivového oleja. Potom už len trochu opraž a máš hotovú nízkosacharidovú „ryžu“ na počkanie.

Prihlasujem do newslettera...

Dostávaj najlepšie novinky z Odzadu

Prihlásením sa do newslettera súhlasíte s podmienkami ochrany súkromia.