ihealthtips.net

Začal si cvičiť a cítiš nervozitu, lebo stále nevidíš výsledky, aké by si chcel? Všetko to chce iba čas a správny prístup. Zabudni na zázraky cez noc a nauč sa zamilovať do cesty k svojmu cieľu. Ak chceš vyšportované telo, uvedom si toto:

Zlú diétu nevycvičíš

Môžeš robiť pravidelne 100 brušákov, klikov a drepov, ale ak do toho nezapojíš aj vyvážené stravovanie, námaha sa stáva zbytočnou. Hlavne zabudni na diéty, zázračné pilulky na chudnutie a rôzne požieračky peňazí a aj času – pričom čas je to, čo pri tvarovaní postavy najviac potrebuješ. Ak si sa dlhé roky stravoval zle a necvičil, nečakaj zázraky na počkanie…Ak chceš tajomstvo chudnutia, tak vedz, že je iba jediné: zdravé stravovanie a cvičenie. Nemysli si, že si dáš nejakú tabletku, sadneš na gauč a ráno uvidíš pekáč buchiet. Pravdou je, že takéto veci ti len rozhádžu hormonálny systém a metabolizmus a tvoju cestu k vysnenej postave len oddialia. Možno schudneš za týždeň 5 kíl, ale garantujeme ti, že čochvíľa ich máš naspať aj s úrokmi. A to už nehovoríme o psychike. Nie je nič lepšie, ako vybiť baterky na tréningu a dobiť ich kvalitnou stravou. Ak si nájdeš k tomuto vzťah a zamiluješ sa do procesu, garantujeme ti, že ti to zmení nielen telo, ale aj celý život.

zdroj: elitedaily.com
elitedaily.com

Chce to čas

Uvoľni sa – zabudni na stres a zabudni na to, že dostaneš všetko hneď. Najlepšie veci si vyžadujú čas – nič, čo stojí za to, sa nezískava ľahko, inak by to mal a robil každý. Tým, že prekonáš svoju netrpezlivosť, lenivosť a staneš sa vytrvalým a dôsledným, ti dá okrem super tela aj niečo navyše – silnú osobnosť s pevnou mysľou, ktorá verí v seba samého a tomu čo dokáže. Chceš byť ten čo vyhrá sám nad sebou, alebo tým, čo to večne vzdá a nič nedosiahne? Pretože víťazi na sebe makajú a hoci príde zlý deň so slabšou motiváciou, vedia, že na druhý deň sa zobudia a dokopú sa naspať do hry.

Sacharidy postrach?

Nie. Nesnaž sa nikdy úplne vyradiť zo stravy sacharidy. Aj keď chceš dať tuk preč a získať svaly – sacharidy určite potrebuješ a dokonca z nich môžeš vyťažiť veci vo svoj prospech. Napríklad také sladké zemiaky, quinoa, alebo ryža ti môžu dať energiu na tréning a zasýtia ťa na dlhší čas, čím v konečnom dôsledku menej toho zješ.

zdroj: thewellnecessities.com
thewellnecessities.com

Miluj svoje telo

Uvedom si, že každé telo je iné…Každý máme nejakú stavbu tela, gény a dedičné predispozície. Pracuj s tým, čo ti bolo dané a neporovnávaj sa s inými (maximálne ich môžeš použiť ako motiváciu). Uvedom si, že tvoje telo je v prvom rade dar, je zázrak už len to, ako funguje a čo všetko dokáže. Preto namiesto toho, aby si ho nenávidel, zdvihni činky, alebo obuj tenisky a presvedči sa o svojej výnimočnosti. Taktiež sa nauč nikoho nekritizovať (hoci sa ti zdá príliš chudý, alebo tučnejší). Nie je nič horšie, ako kritizovanie ľudského tela – najmä keď nikto nie je dokonalý. Či už si nízky, vysoký, chudší, svalnatejší, alebo plnšieho tvaru, nauč sa milovať svoje telo a vyťaž z neho maximum. Pretože nie je nič krajšie, ako spokojný človek sám so sebou, ktorý sa snaží dať zo seba to najlepšie.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieFitness