unsplash.com

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Majme konverzácie – tie, ktoré sú reálne.

Rozprávajme sa o veciach, ktorých sa ľudia obávajú; napríklad bolesť, neistota, zlomené srdce. Rozprávajme sa o iných veciach ako je škola, práca alebo počasie, možno najnovšie video, ktoré sme videli.

Poďme sa rozprávať o príbehoch. Povedz mi o svojom živote, o tom, ako si sa stal tým, kým si dnes a o tom, čo všetko si prežil, kým si sa dostal na túto pozíciu svojho života. Povedz mi, prečo si delíš vlasy napravo alebo vľavo a prečo miluješ čiernu alebo fialovú farbu.

pexels.com

Povedz mi o nej. Tá, ktorá ťa zmenila, zlomila, ktorá ti chýba, na ktorej ti záležalo a pri ktorej si želáš, aby ste sa niekedy v živote ešte raz stretli. Povedz mi o tej, ktorá je už preč. Povedz mi všetko.

A ja ti poviem. Poviem ti, prečo som taká zvláštna, alebo prečo by som rada hovorila o emóciách a prečo som čítala veľa vecí. Poviem ti, prečo utekám od vecí, prečo som taká zmätená, prečo som sa stratila a znovu našla.

Poviem ti o každom človeku, ktorý sa pre mňa stal múzou a naučil ma, čo láska môže byť a paradoxne – nemôže.

Nechcem predstierať, že ťa nemám rada, alebo ma len zaujímajú rozhovory, ktoré vedieš s inými.

Už ďalej nechcem držať slová v sebe a neskôr ľutovať, že som ti nedala možnosť, aby si ich počul. Nechcem, aby bolo nejaké “možno”. Chcem, aby sme to všetko povedali, hovorili otvorene, nechali všetko vyjsť na povrch a nenechávať priestor pre otázky – nesmieš nechať priestor na pochybnosti.

unsplash.com

Nechcem, aby sme si písali texty a čakali niekoľko hodín na to, kým odpovieme. Nechcem, aby sme si kládli náhodné otázky alebo posielali hlúpe vtipy. Nechcem ťa poznať cez Facebook alebo Instagram. Chcem ťa poznať cez tvoje oči, hlas a tvoje srdce. Chcem, aby si ľudia vymieňali tajomstvá namiesto lží. Aby boli hlúpo otvorení namiesto sebeckého stráženia.

Hovorme o všetkom a ničom. O krásnych veciach a škaredých veciach. Hovorme o smútku a šťastí. Smejme sa a plačme. Buďme tak múdri, ale aj tak hlúpi. Hovorme. Komunikujme.

A zamilujme sa do všetkého, čo na nás väčšina ľudí nenávidí. Straťme sa v rozhovoroch a nesledujme čas. Dovoľ mi, aby som ti dokázala, že niekto to všetko môže počuť a naďalej zostane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating