thoughtcatalog.com

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Príliš sa na niekoho viažeš, lenže potom si sklamaná. Každé slovo a tón hlasu, ktoré by mohlo byť mierené aspoň trochu proti tebe, sa ťa dotkne. Premýšlaš priveľa nad vecami. Často robíš z komára somára. Pre milovanú osobu robíš prvé-posledné a keď ti to neopätuje v takej miere, ako by si chcela, si smutná. Vysnívaš si situáciu a keď nie je naplnená podľa tvojich predstáv, pokazí ti to náladu.

Ak si taká a vety, ktoré som spomínala vyššie na teba sedia, pokračuj v čítaní. Pravdepodobne si na tom totiž rovnako ako ja a mnoho ďalších. Si citlivá osoba.

thoughtcatalog.com thoughtcatalog.com

Nie, nie je to zle. Ani náhodou. Znamená to, že máš krehké a citlivé srdiečko, s ktorým treba zaobchádzať opatrne, lebo sa veľmi ľahko nalomí. Svoj vzťah si predstavuješ ako z romantického filmu a tvoj partner má byť dokonalý ako hlavný hrdina? Máš to vo vzťahu zložitejšie, ako tvoja kamarátka, ktorá si veci neberie tak k srdcu? Áno, určite áno. Prečo?

Je pre teba ťažšie dôverovať ľuďom.

Vieš, aké krehké tvoje srdce je a ako ľahko sa dá pošramotiť tvoju dôveru, či ublížiť tvojim emóciam. Preto si dávaš veľký pozor na to, komu svoju dôveru dáš a komu sa otvoríš. Pred ostatnými možno  vyzeráš úplne inak, ako to, aká si v skutočnosti. Svoju pravú tvár totiž odhalíš len tým pravým osobám a až po určitom čase.

Nevieš, ako prekusnúť maličkosti

Je pre teba ťažké nájsť si partnera, ktorý by ti rozumel a ktorý by ti dával pocit pochopenia, ktorý potrebuješ. Ťažko zabúdaš na veci a hádky, ktoré ti ublížili a aj naozaj drobnosti ťa vedia poriadne naštvať. Potrebuješ niekoho, kto pochopí, prečo ťa to naštvalo. Niekoho, kto do teba nebude rýpať a bude teba a tvoje pocity rešpektovať.

pexels.com pexels.com

Tvoje reakcie sú nie vždy logické

Zväčša reaguješ pocitmi, ktoré ťa práve ovládajú. Nepremýšlaš nad tým, že možno príliš zveličuješ. V tej chvíli ti príde, že ti partner a celý svet ubližujú, tak to tak proste je. Až s odstupom času si uvedomíš, že si možno robila z komára somára.

Neustále musíš byť uisťovaná o tom, že ťa partner miluje

Samozrejme činmi, nie slovami. Tie pre teba nič neznamenajú, pokiaľ činy hovoria niečo iné. Keďže priveľmi premýšlaš nad vecami a často si tvoríš v hlave scenáre, ktoré by sa mohli stať, potrebuješ, aby ti partner stále pripomínal, že si preňho dôležitá a že si jeho prioritou.

freepik.com

Len málo mužov ti rozumie

Keďže miluješ naozaj hlboko a tvoja láska je čistá a pravá, je pre teba ťažké nájsť si niekoho, kto si to bude vážiť a nebude ťa odsudzovať za to, že si náladová a citlivá. A tak len čakáš na toho pravého.

Určite si hovoríš, že si nikdy nenájdeš takého chlapa. Neboj, drahá. Nájdeš si chlapa, ktorý ťa bude milovať rovnako hlboko, ako ty jeho.

Možno to nebude dnes, ani zajtra. Možno sa párkrát popáliš a sklameš, kým príde pre teba ten “pravý“. Ale on príde. Na dobré veci sa oplatí počkať.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating