unsplash.com

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ste šťastní, smejete sa spolu, hovoríte si ako sa ľúbite, no každým dňom tak intenzívnejšie cítiš, že už to nie je to, čo bývalo. Hovoríš si, že je to možno len nejaký skrat, veď nie každý deň je deň D, no po týždňoch, ba dokonca po mesiacoch únavného bádania čo sa sakra stalo, zisťuješ, že táto osoba nie je tá, ktorej raz povieš svoje áno.

Rozmýšľaš, čo sa mohlo stať, veď všetko bolo tak krásne. Ono to naozaj funguje, pokiaľ sa na danú osobu nezačneme pozerať ako na samozrejmosť.

Prečo sa teda rozchádzame, hoci sa milujeme?

zdroj: unsplash.com
unsplash.com

Vzťah končí, ak zlyhala komunikácia.

Snažíš sa spomenúť si, kedy ti naposledy povedať miláčik, zlatko alebo ťa len tak pobozkal? Keď sa prestaneme rozprávať o dobrých, nedajbože aj tých zlých veciach, keď začneme zabúdať na tie malé gestá lásky, ak si prestaneme hovoriť ako si jeden druhého vážime, čo na sebe máme radi, čo by sme možno zmenili, ak potláčame svoje emócie, sami si kopeme cestu ku koncu.

Vzťahy končia vtedy, ak namiesto rozhovoru a kompromisu, nehľadáme riešenie celej situácie, ale každý si „ide svojou cestou“, lebo nikto nie je ochotný v niečom ustúpiť. Možno ani nie je chyba v tebe, možno on je ten, ktorý nechce komunikovať a vysvetliť si veci, ale vedz, komunikácia je jedným zo základných stavebných kameňov vzťahu, a pokiaľ vzťahu chýba tento dôležitý element, je len otázkou času, kedy si poviete zbohom.

Vzťah končí, ak ste si prestali ukazovať vzájomnú lásku a náklonnosť.

Ak si myslíš, že romantika je na dátum spotreby, tak si na omyle. Áno, sú obdobia, kedy upadneme do istého pohodlia a na chvíľu si zabudneme ukázať ako veľmi sa ľúbime a ako nám na tom druhom záleží, ale nikdy si nebuď istá že tvoj partner(ka) raz neodíde.  Vzťah končí, keď lásku zabíjame vlastnými rukami, keď tvrdíme, že zmizla z ničoho nič, a už sa nedá nič urobiť. Je tak jednoduché rozhodnúť sa pre lásku, no častokrát sme tak tvrdohlaví, pyšní, a dovolíme úradovať egu,  že sa jej radšej vzdáme.

zdroj: freepik.com
freepik.com

Vzťah končí, ak už nemáte snahu o vzájomné porozumenie.

Ak prestaneš partnerovi ukazovať tie malé veci, na ktorých záleží, tie malé veci, ktoré robia svet lepším, ako sú úsmev, milujúci dotyk, vľúdne slovo, objatie a pocit, že ten druhý v tom nie je sám, vieš, že vás vzťah nemá dlhú budúcnosť. Vzťah končí, keď sa medzi vami buduje čoraz väčšia priepasť v názoroch, záujmoch a vo všetkom čo vás kedysi spájalo. Je to vtedy, keď už si nechýbate navzájom, lebo tým, že ste sa jeden druhému istý čas vzďaľovali, ste si už tak zvykli na svoju nezávislosť, že snaha porozumieť si a popracovanie na vzťahu, ide bokom.

Vzťah končí, keď sa rozhodneš, že budeš nezraniteľná.

Je to vtedy, keď mu nechceš ukázať svoje skutočné ja, vrátane tvojho strachu, neistoty, starostí, či všetky tvoje jazvy. Rozídete sa a on pozná len jednu verziu tvojho ja, pretože tú mäkšiu, jemnejšiu časť teba, nemal šancu poznať. Sú to tie časti tvojho ja, ktoré by si nemala ukázať nikomu inému. Kto iný, ak nie tvoj partner, má poznať i tvoje slabosti? Tie časti, ktoré by mohol zlomiť? Vzťah končí, keď mu neukážeš svoj strach, keď mu nepovieš ako veľmi ho potrebuješ ani to, že život bez neho si nevieš predstaviť. Vzťah končí vtedy, keď srdce nahradí ego.

zdroj: unsplash.com
unsplash.com

Niekedy vzťahy končia, pretože on nebol ten pravý, a možno aj po všetkých tých skúškach sa nič nezmenilo, možno ste obaja dospeli a zistili, že toto nie je to, čo chcete. Niekedy vzťahy končia príliš skoro, a to len preto, že dvaja ľudia boli tvrdohlaví, príliš pyšní, mali strach otvoriť sa jeden druhému.

Niektoré vzťahy končia, pretože boli trochu ťažké a komplikované, ale vzťahy sú to, čo by nemalo byť ľahké a vždy perfektné. Možno práve očakávania, že by mali, sú tie faktory, ktoré ich všetky ničia. Vzťah je voľba. Viem, že niekedy je ťažké rozhodnúť sa, ale je to len na nás. Buď. Alebo.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating