pexels.com

Každé ráno stojíme polhodinu pred zrkadlom, nanášame make-up, čistíme si zuby, kreslíme obočie, kulmujeme vlasy a uisťujeme sa, že dnes znovu budeme vyzerať tip-top. Mám pravdu, že?

Ako tam tak stojíme, hlavou nám prebehne niekoľko myšlienok typu: „Moja tvár je príliš dlhá, príliš okrúhla, guľatá, mám vysoké čelo a dnes nemám dobre vlasy. Večer som zabudla vytrhať obočie, a tá vyrážka v strede čela, ach, to zase bude deň.“ Prečo to robíme?

Foto: unsplash.com Foto: unsplash.com

Prečo sa na seba nepozrieme a nevšimneme si niečo, čo sa nám  na sebe páči? Prečo si nepochválime zuby alebo oči? Prečo si neprehodíme vlasy ponad rameno s vetou: „Si krásna, bez ohľadu na to, čo si myslíš.“ Veď túto vetu tak často hovoríme svojej kamoške. Prečo, keď sa v zrkadle pozrieme na seba, tvrdíme niečo iné?

Teraz čítaj pozorne.

Si šikovná. Silná. Si zábavná a kreatívna. Si krásna. Máš možnosť zmeniť sa na čokoľvek, čím chceš byť. Prečo si nesadneš a nekonfrontuješ sa s jasnou pravdou, že aj ty si dôležitá? Ty si dôležitá.

Foto: unsplash.com Foto: unsplash.com

Sebareflexia je zábavná vec, a to doslova! Stojíme pred zrkadlom a súdime všetko, čo na sebe vidíme, škoda, že tam nemôžeme vidieť aj to, čo si myslíme. Našťastie naše myšlienky môžeme vidieť na papieri, alebo tu, teraz, ako toto čítaš. Sebareflexia je potrebná a dôležitá, no častokrát desivo ponižujúca. Takže, vezmi do ruky pero a píš.

Napíš na papieriky tvoje myšlienky, napíš, čo si na sebe vážiš, čo sa ti páči a v čom si iná ako ostatné dievčatá, a polep tieto papieriky okolo rámu zrkadla, aby si tam zajtra ráno, vedľa svojej krásnej tváre, mohla vidieť aj tvoje myšlienky. Tvoje šťastie závisí na tebe, a je čas sa ráno zobudiť s pocitom, že si obklopená myslením, ktoré potrebuješ. Je na čase, aby si sa stala prioritou svojho vlastného života.

Foto: unsplash.com Foto: unsplash.com

Prosím, počúvaj moje slová a ver mi, že myslenie, ktoré vyzerá, že ťa oslabuje a zväzuje, môže zapáliť niečo tak nepredstaviteľné hlboko v tvojom vnútri, že postupom času si to vezmeš za svoje a nebude to pravda. Budú to pocity zakorenené hlboko v tvojom vnútri, a keď budú nepravdivé, bude ťažké rásť a meniť tvoju osobnosť či samotné myslenie.

Dopraj si všetko, čo si v živote chcela. Aspoň podľa možností. Sľubujem, že keď sa zobudíš v dopoludňajších hodinách a budeš čítať tie láskavé slová na papierikoch okolo tvojho zrkadla, zamiluješ si svet okolo seba. Niekedy budeš musieť prekonať veľa prekážok a ťažkostí, aby si na sebe skutočne niečo akceptovala či zmenila. Nemôžeš zmeniť to, čo si už urobila, ani to, čo sa už stalo. Ale môžeš zmeniť to, ako sa budeš pozerať na budúcnosť, máš možnosť budovať niečo nádherné a svetlé pre tvoju budúcnosť.

A začína to tým, čo si povieš vtedy, keď sa na seba pozrieš ráno v zrkadle.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieLife