Ľúbim ťa. Áno, ľúbim. No som zmätená a neviem ako ďalej.

Neviem, kedy sa z tých dní plných radosti a nekonečného šťastia z nášho vzťahu stali dni, týždne smútku a depresií. A prečo vlastne? Ja ani neviem.

Boli dni, keď mi ku šťastiu stačilo vidieť ťa. V tej mágií prvotnej zamilovanosti som na tebe nevidela žiadnu chybu. Myslela som si, že sme pre seba stvorení, že sa k sebe skvelo hodíme. Stále si myslím, že si rozumieme. No nie tak, ako by sme si mali.

Tá povestná chémia medzi dvomi ľuďmi, ach áno, tá je dôležitá. A medzi nami sa vytráca. Ja neviem, čím to je. Neviem, či sme sa zmenili, alebo z nás len opadlo prvotné zaľúbenie. No niečo je inak. Už od teba neodchádzam s úsmevom na tvári. Väčšinou sú to slzy, čo ma vyprevádzajú z tvojho domu a s ktorými sadám do auta. A ja som z toho tak nešťastná, no neviem si pomôcť. Cítim sa byť osamelá.

Alexis-Ren-and-Jay-Alvarrez-alexis-ren-39318691-500-334 pinterest.com

Nie je to v tebe. Teda, čiastočne je, ale je to v nás oboch. Asi sme iní, ako sme si na začiatku mysleli. A ty vôbec nie si zlý chalan. Naopak. Si skvelý. A možno je to v tom, že na mňa až príliš. Áno, hádame sa a nie je to zriedka, no vždy sa po hádke snažíš zmeniť veci, čo ti vyčítam. Si ten typ chalana, ktorý mi píše každý deň od rána do večera a stále si máme čo povedať. A to je dobre, tak je to správne.

Lenže ja nie som ten typ dievčaťa, ktorému stačí ležať v posteli a pozerať film. Nie som typ dievčaťa, ktoré chce chodiť každý týždeň do kina. Nemám rada stereotyp. Mám rada dobrodružstvá. Zábavu. Adrenalín.

Keď sa pohádame a ty vieš, že plačem, nechcem, aby si mi napísal, že ma máš rád. Chcem, aby si zdvihol telefón a povedal mi to. Keď ťa provokujem a doberám si ťa, nechcem, aby si sa urážal. Chcem, aby si sa pridal a aby sme sa spolu bláznili. A keď vidíš, že som smutná a je to kvôli tebe, nepúšťaj ma domov, kým sa to nevyrieši.

auj1 weheartit.com

Ja viem, že ťa nezmením. A ani nemám dôvod to robiť. Nemeň sa. Pre niekoho si dokonalý. No nie som si istá, či aj pre mňa. Mrzí ma to, takto to hovoriť. Ľúbim ťa, najradšej by som bola s tebou každý deň. No potom príde večer a ja začnem premýšľať a pýtam sa sama seba „Naozaj je toto taký vzťah, aký chcem mať? Napĺňa ma?“

A potom zisťujem, že napriek tomu, ako ťa ľúbim, sú veci, v ktorých sme rozdielni. Veci, ktoré nám neklapú. A že sú to veci, ktoré pre mňa nie sú maličkosťami, nad ktorými by som mávla rukou.

Si pre mňa najlepší kamarát. Lenže mám pocit, akoby si ním bol už viac, ako mojím priateľom. Pretože niekedy to, že sa dvaja ľúbia, nestačí. Ak vzťahu chýba ‚iskra‘, je to to, v čom spočíva rozdiel medzi kamarátom a priateľom.

Ostaň kým si, prosím. Nemeň sa. Si dobrý chalan, len asi jednoducho nie pre mňa.

Ale to sa časom všetko ukáže.

 

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating