organicbeautytalk.com

Móda sa neustále mení. Nové trendy prichádzajú a odchádzajú. Len niektoré to vydržia viac ako jednu sezónu. A tak ako to platí pri oblečení, platí to aj pri líčení a účesoch. V tejto oblasti bude rok 2017 naozaj bohatý na zmeny. Niektoré budú rapídne a je dosť možné, že im bude  trvať dlhšie, kým sa uchytia. Poprední vizážisti sa totiž naozaj vyšantili a tak bude tento rok hravý, farebný a po dlhšej dobe jednoducho iný.

Prirodzené obočie namiesto dokonale nakresleného

1 Zdroj: Pinterest.com

Prirodzené obočie sme tu už mali, no mimo prehliadkových mól sa príliš nepresadilo a roku 2016 kraľovalo dokonalé, presne nakreslené obočie. Tento rok je tu opäť pokus o návrat k prirodzenosti. Uvidíme, či sa tento raz uchytí. Určite je to výzva, najmä pre tie z nás, ktoré sme naučené na dokresľovanie. Predsa len, obočie robí veľa a aj malou zmenou z teba môže byť iný človek.

Prirodzené mihalnice sú out, na scénu prichádza „baby doll look“

2 Zdroj: Pinterest.com, Vogue.com

Nie, nehovorím o 3D, 5D a neviem koľko D mihalniciach, ktoré občas pripomínajú mušie nôžky. Ale o klasických jednorazových mihalniciach – hustých, dlhých a´la bábika, ktoré si jednoducho nalepíš, keď sa ti to hodí. Pokojne aj na spodné riasy.

Žiarivá špirála namiesto pastelových tieňov

3 Zdroj: Pinterest.com

Zabudni na marhuľové, púdrovo – ružové či zemité farby na očiach. Buď odvážna a neboj sa žiarivých farieb. Tento rok budú in farebné linky, špirály aj tiene, ktoré sme mohli vidieť na prehliadkach Louis Vuitton, Victoria Beckham či Versus.

Dovidenia výrazné kontúry tváre, vitaj prirodzená pleť

4 zdroj: Pinterest.com

Minulý rok snáď nebol o ničom inom len o kontúrovaní. Kim sa to naozaj podarilo a tento trend sa šíril neuveriteľne rýchlo. Možno aj ty patríš k ženám a dievčatám, ktoré si už bez kontúrovania tváre líčenie ani nevedia predstaviť. Tak to aspoň vyskúšaj, pretože aj tu sa opäť vracia prirodzenosť. Ak sa chceš s mejkapom vyhrať, využi na to radšej lícenku alebo rozjasňovač. Inšpirovať sa môžeš z prehliadok značiek ako Prada, Elie Saab alebo Lanvin.

Šťavnaté lesklé pery vystriedajú minuloročné matné rúže

5 zdroj: Pinterest.com

Trend matných rúžov tu síce zostane, no lesk ich potlačí do úzadia. In budú žiarivé a lesklé rúže, ktoré vytvoria dojem plnších a šťavnatejších pier.

Vínové odtiene rúžov budú out

Zdroj: Pinterest.com Zdroj: Pinterest.com

Vínové odtiene rúžov budú out, nahradia ich tzv. berry – flavoured rúže. Čiže rúže v odtieňoch drobného ovocia ako sú jahody, maliny alebo ríbezle, či černice. V kombinácii s leskom budú tvoje pery neodolateľné. A ak práve nie si typ na žiarivé ovocné farby, môžeš vyskúšať sivú, fialovú alebo napríklad bronzovú. Už dávno totiž neplatí, že tieto farby sa nosia len na očiach.

Veľké retro vlny budú nahradené drobnými hustými kučierkami

Zdroj: Pinterest.com Zdroj: Pinterest.com

Krásne dokonalo upravené vlny a´la Old Hollywood sa medzi trendmi držali niekoľko sezón. Teraz však na scénu prichádzajú drobné hravé kučierky. Neznamená to však, že máš hneď bežať do kaderníctva a dať si spraviť „trvalú“. K dokonalým a prirodzene vyzerajúcim kučerám ti dopomôže úzka kónická kulma alebo papiloty (ohýbateľné penové natáčky).

Farby? Áno ale s mierou

8 Zdroj: Pinterest.com

Kým pri líčení dostávajú žiarivé farby hlavné slovo, pri vlasoch tento trend ustupuje. Farebné vlasy síce budú in aj tento rok, no v tlmenej podobe.

Dokážeme sa rozlúčiť so strapatým drdolom?

Zdroj: Pinterest.com Zdroj: Pinterest.com

Tento trend väčšina z nás vyslovene miluje. A už dávno nezostáva len za dverami nášho domova alebo fitness centra. Vidíme ho takmer všade, ba aj na spoločenských udalostiach. No vlasový mágovia si tento rok povedali, že strapatých drdolov už bolo dosť a stavili na uhladené a elegantné drdoly. Avšak nie napevno stiahnuté na temene hlavy, ale v tvare mušle dolu nad šijou.

Žiarivá francúzska manikúra nahradí „moon“ manikúru

10 Zdroj: Pinterest.com

Tu sa neviem rozhodnúť, či sa teším alebo nie. Prvé čo sa mi pri slovnom spojení francúzska manikúra vybaví, sú nevkusné hranaté umelé nechty s bielou špičkou. Neľakaj sa, toto in nebude, dúfam už nikdy. Tento rok sa síce vráti francúzska manikúra, no opäť v hravej farebnej podobe. Farby, metalické špičky, grafické vzory a krátke prirodzené nechty. A to teda vôbec neznie zle. Nahradí tak v minulom roku obľúbenú „mesiačikovú“ manikúru.

Celkom príjemná zmena, čo myslíš?

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieSom_fashionista