pexels.com

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Pamätáš si na tie reči našich mám, sestier a kamošiek, nad ktorými sme pretočili očami a povedali si, že je to len obyčajné utešenie, čo má ísť jedným uchom dnu a druhým von? Tak sa v mysli vráť do tých chvíľ a spomeň si znovu čo hovorili, aj keď si tomu nedala dostatočnú pozornosť. Vravievali, že si máme nájsť niekoho, kto nás bude naozaj ľúbiť, že tie rifle, ktoré sme si pred týždňom kúpili a tvojmu frajerovi sa nepáčia, boli tvoje vysnívané a teraz ležia v skrini úplne zbytočne, lebo robíš to, čo chce on a nie to, čo chceš ty.

pexels.com

Veľakrát som si všimla, ako sa môj partner na niektoré ženy pozerá. Ako sa pri rozhovore s nimi usmieva. Alebo sa mu proste len zmenila nálada na lepšiu. V momente som o sebe začala pochybovať, obzerať sa v zrkadle a následne sa hejtovať, že som žiarlivá a majetnícka, lebo  to bola jeho odpoveď  vždy, keď som sa mu otvorila a povedala, že ma to trápi. A následne si ešte vynadala, že som mu vôbec niečo hovorila a neostala v tom sama. ZLE! Je pravda, že nevlastniť a dať je láska, ale ako to máš ovplyvniť, aby to nebolelo?  Aby v tebe neboli negatívne pocity, podozrenia, že už pre neho nie si dostatočná? Ako? Jednoducho.  Že sa prijmeš. Takú aká si.

Keď neuveríš sama sebe, že to, čo cítiš, praješ si a to, o čom snívaš sú vždy tie správne veci, neuverí tomu ani on. Keď si neuvedomíš, že tak ako ďaleko máš od seba oči, aký dlhý je tvoj nos, aký obvod má tvoj pás, aké veľké sú tvoje prsia, akú máš farbu vlasov, pokožky je presne tak, ako má byť a je to presne to najdokonalejšie, čo máš sama ľúbiť z celého srdca, v tom prípade, si to neuvedomí ani on. Pretože, keď ty nedáš cenu sama sebe, nedá ti ju nik druhý. A to, že ťa nedokáže doceniť on neznamená, že to nedokáže niekto druhý. Ja viem, klišé, ale  je to pravda. Ty si prostriedkom toho, aby on všetko spoznal. A si dokonalá taká aká si.

pexels.com

Dnes ti budú na sociálnych sieťach, v televízií či v rádiu dávať do hlavy, že vážiť 20kg aj s topánkami od Versaceho, je prototyp krásnej ženy. Moja odpoveď – ZLE. Že dať na seba čo najviac omietky, zväčšiť tým ešte aj prsia, nedajbože to zaklincovať umelými mihalnicami a dopichanou pusou alebo módnym hitom – mať na sebe toho čo najmenej, je presne to, čo je príťažlivé, krásne a cenené. ZLE.  A vieš prečo?

Lebo pri tomto zabitom čase niečím umelým, čo ani nevytvára TEBA, ale nejaký typ niekoho z médií, čo sa stratil na istom portáli, zabudneš mať niečo aj v hlave, zabudneš sa rozvíjať.  A jedného dňa, z teba tie umeliny zmyje kúsok mydla s vodou, odídu vekom alebo sa jedného dňa stratia, lebo toto všetko je len dočasné a ty zistíš, že si bola úplne zbytočne niekým, kým si nechcela a všetko, čo si mohla mať, čo si chcela dosiahnuť, ti ušlo pomedzi prsty. Zrazu to nebude stačiť.

Lebo chlap sa za takou možno otočí, strávi s ňou pár nocí, ale keď má všetkých 5 pokope, založí si rodinu s presným opakom týchto žien. Hej, aj ja som názoru, že každý si má nosiť to, čo chce.  Nikoho predsa netreba odsudzovať, ale keď to robíš iba preto, lebo ON také lajkuje na Instagrame, Facebooku a podobných sociálnych srandách, robíš to najhoršie pre seba samú. Nebudeš nikdy šťastná. Pretože nebude mať rád TEBA, ale úplne inú osobu. Inú ženu.

pexels.com

Chceš cvičiť? Cvič! Chceš tancovať? Tak tancuj. Spievať? Tak spievaj. Chceš študovať výšku, založiť si svoj biznis a postaviť sa na svoje vlastné nohy? TAK ZAČNI! Nemrhaj životom. Nezabúdaj na seba! Lebo ten, kto za to stojí, ťa bude podporovať a hľadať cestu ako ostať spolu a ty môžeš robiť to, prečo ti horí srdce. Rozprestrie ti krídla, nechá ťa lietať, dá ti to, po čom túžiš. Lebo nevlastniť a dať je LÁSKA. Otočil sa za nejakou, čo vyzerá úplne opačne ako ty? No a čo? Pozri sa do zrkadla, usmej sa a vedz, že je úplne iná. Úplne pochopiteľne. Pretože už žiadna nebude taká ako ty. Taká krásna, taká šikovná, taká vtipná, taká milá. Taká dokonalá.

Dodaj sebavedomie tej osobe, s ktorou si nonstop 24/7, zobúdzaš sa s ňou, plačeš s ňou, ješ s ňou, spíš a žiješ. Ver si, aby si mohla povedať, že keby si mala na niečo vsadiť, vsadila by si na seba! Nerob nikomu mamu, má zdravé ruky? Má zdravé nohy? Tak nech dvihne svoj zadok a spraví si, čo chce! Keď chcel mamu, mal pri nej ostať. Alebo nech sa páči, nech sa ku nej vráti! On môže hrať videohry, pozerať telku,  piť pivo s kamošmi, ale teba nechá na všetko samú, ty máš zostať zatvorená medzi štyrmi stenami a žiť asociálnym spôsobom života? Tak na to zabudni ty aj on!

Prečo by si mala? Rob čo chceš, počúvaj čo chceš, pozeraj čo chceš, stráv svoj čas s ľuďmi s ktorými ho tráviť chceš, smej sa, plač, keď to potrebuješ a neschovávaj svoje pocity. Lebo keď urobíš, čo cítiš, budeš sama sebou. Spoznaj svoje hranice, naopak za ne zájdi, ak to budeš chcieť. Ži. Spoznaj seba samú, rozprestri svoje krídla, napni ich a vyleť z klietky! Čas ti uteká. Začni sa milovať.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieLife