Protiklady sa priťahujú. Ľudia sa aj pomocou tohto kľúčového zákonu fyziky snažia pochopiť a vysvetliť puto medzi mužom a ženou. Určite aj teba niekedy na ulici upútal na prvý pohľad nezvyčajný pár – nežné žieňa s prirodzenými vlasmi a všedným outfitom, ktorú sprevádzal potetovaný svalnáč s pohľadom útočiaceho pitbulla. Dnes sa už však nad rozdielmi vo výzore partnerov nepozastavujeme. Niet divu, veď aj nedotknutá Sandy podľahla príťažlivému drsňákovi Dannymu. Ale je reálne, aby táto už klasická teenagerská romanca zotrvala aj po záverečných titulkoch?

elite-daily-Lukas-Korynta-couplefoto: elitedaily

Rozdielnosť je atraktívna. Je to niečo nepoznané, vzrušujúce a ty nemôžeš odolať. Vzhľad však nie je všetko. Dá sa týmto zákonom protikladov vysvetliť aj hlbšie spojenie dvoch ľudí, ako len prvotná túžba jedného po druhom? Osobnostné a emocionálne vlastnosti človeka vo vzťahu zohrávajú dôležitú úlohu. Aj keď sa ti na prvý pohľad môže zdať, že výbušný človek bude skvelým doplnkom tvojej pokojnej povahe, nemusí to trvať večne a v konečnom dôsledku si začnete liezť na nervy. Môže to stačiť vo fáze, kedy je najdôležitejším rozhodnutím v spoločnom fungovaní partnerov to, aký film si večer pozrú. Keď však príde na lámanie chleba, na skúšky života a na spoločné plánovanie budúcnosti, vaše cesty sa zrazu môžu rozchádzať.

elitedaily_dylansara-800x400foto: elitedaily

Podobný scenár čakal aj mňa. S partnerom sme sa po troch rokoch rozhodli, že posunieme náš vzťah o level vyššie. Hľadanie spoločného podnájmu nás oboch postavilo do situácie, ktorá bola pre nás úplne nová. Obaja sme mali vlastnú predstavu ideálneho domova, ale vedenie spoločnej domácnosti nás náramne bavilo. Kým nenastal skutočný problém – rozhodla som sa, že sa stanem vegánkou. Na moje prekvapenie to priateľ akceptoval, ale svoje stravovacie návyky zmeniť nechcel ani neplánoval. Ja som ho ani nenútila. Po niekoľkých týždňoch počet živočíšnych produktov v našej chladničke klesal, no s tým však rástlo napätie vo vzťahu. Uvedomila som si totiž, že nechcem stráviť život s niekým, kto má v tomto smere celkom odlišný názor. V hlave sa mi neustále vynárala myšlienka, či spolu v budúcnosti budeme schopní vychovávať deti. Šťastné manželstvá sú predsa tie, v ktorých obaja partneri zdieľajú rovnaké či podobné názory v životne dôležitých otázkach. A z môjho pohľadu, to životne dôležitá otázka bola. Rozhodla som sa, že bude lepšie ak si obaja nájdeme niekoho s rovnakými hodnotami. Práve tie spoločné hodnoty, ktoré ľudia uznávajú, životný štýl, ktorý žijú alebo to ako trávia voľný čas, môže byť zárukou dlhotrvajúceho vzťahu.

Couple-Elite-Dailyfoto: elitedaily

Na druhej strane aj prehnaná podobnosť oboch partnerov môže škodiť, lebo vzťah sa tak môže stať nudným. Nerob preto vedu z toho, ak je tvoj chlap nadšenec cykloturistiky a ty by si celý víkend najradšej strávila pod dekou pri seriály. Predtým ako si povieš „áno, on je ten pravý“, prehodnoť, čo vlastne od vzťahu očakávaš. Hlavne nerob unáhlené závery, pretože samozrejme existujú výnimky a aj ľudia s rozdielnym hodnotovým rebríčkom spolu môžu dlhodobo vychádzať. Najšťastnejšie manželstvá sú tie, v ktorých ľudia nemusia mať rovnaké vlastnosti. Jednoducho majú obaja dostatok porozumenia a naučili sa akceptovať svoje rozdiely.

titulná foto: funtard.com

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating