Slovenky sú mimoriadne šikovné a dokazujú to aj v gastronómií. Zdravá strava, sladké či slané pochúťky alebo indická alebo ázijská kuchyňa, aj to ponúkajú slovenské food blogerky pre inšpiráciu a ver, že nikto nezostane hladný! S hrdosťou ti teda predstavujeme najlepšie slovenské foodblogy, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani v zahraničí.

Lenivá kuchárka

Blog „Lenivá kuchárka“ sa stal Blogom roka 2017 v oblasti gastronómia a získal prvé miesto. Jeho zakľadateľka, Veronika Čopíková je mladá žena, ktorá miluje chutné jedlo, pečenie a varenie. O jedlo hovorí ako o niečom, čo ju neustále inšpiruje a o čom neustále a myslí naň deň i noc. Priznáva, že je tak trochu „foodie telom i dušou“ a pochádza z pečúcej rodiny. Na Veronikinom blogu nájdeš videonávody, rôzne chutné recepty ale i dobré rady a napády

LaPetit

Blog lapetit.sk Vás okamžite upúta svojim jemným dizajnom a sympatickou slečnou Monikou, ktorá považuje varenie za umenie a relax. Ako Monika na blogu píše, používa len čerstvé suroviny, keď píše olivový olej, má tým na mysli extra virgin, ak hovorí o čiernom korení, varí samozrejme s čerstvo namletým. Nikdy nepoužíva bujóny ani vegetu. Aj preto je tento blog zárukou dobrého a chutného, no zároveň i kvalitného jedla.

It’s a beautiful morning today in Guatemala City. We’ve already explored near surroundings and expierenced local festivities (under our balcony till the very morning) but loving it it here so far. There is a bakery just around the corner so I bet my breakfast will be sweet today. If you wanna see more of our Guatemala journey, click on my stories. And don’t forget to enjoy the weekend ✨ . . . #pastry #foodstylistlife #foodphotographer #foodphotography #postitfortheaesthetic #lifeandthyme #abeautifulmess #guatemalacity #foodblogger #foodie #foodlover #flatlays #flatlaystyle #marthabakes #inmykitchen #onthetable #apples #bakingtime #bakeitforward #exploringworld #traveling #feedfeed #buzzfeast #food52 #foodnetwork #foodgawker #dnesjem #guatemala🇬🇹 #travelingguatemala

A post shared by Lapetit.sk (@lapetit.sk) on

The Story of a Cake

Marta Marčáková je vyštudovaná právnička a väčšinu voľného času trávi kreatívne v kuchyni pri príprave sladkých dobrôt, následnom fotení a veľmi jej záleží na zaujímavom stajlingu foteného jedla. Je spoluautorkou kuchárskej knihy Príbehy z kuchyne. Na jej blogu nenájdete len recepty na chutné jedlá, ale aj zaujímavé rozhovory a cestovateľské články.

Zo srdca do hrnca

Milý blog Zo srdca do hrnca získal v súťaži Bloger roka v roku 2015 3. miesto v kategórií gastronómia. Elena varí skutočne zo srdca a na jej blogu nájdete desiatky skvelých a jednoduchých receptov, ktoré sú väčšinou zložené z ľahkých ingrediencií. V Eleninej kuchyni nájdete zdravšie varianty klasických jedál zo sezónnych surovín, je však aj veľkým fanúšikom ázijskej a obzvlášť indickej kuchyne.

Na mojom blogu www.zosrdcadohrnca.sk nájdete veľa receptov na karí z mäsa aj vegetariánske. Vôňa koriandra, zázvoru, kardamónu a ďalších skvelých korenín, k tomu čerstvá basmati ryža alebo mäkučké placky, to je pre mňa top kombinácia! Práve vďaka takým skvelým ingredienciám býva každé indické jedlo zaujímavé a svieže a aj zelenina či strukoviny na tanieri skvelo vyzerajú a aj chutia. Máte tiež tak radi indicku kuchyňu a celkovo exotické chute? 🙂 . . . #lunch #chickencurry #indiancurry #fresh #spicy #indian #curry #indianfood #indiancuisine #cilantro #coriander #chilli #foodislife #foodlover #foodinsta #freshfood #fooddiary #foodblogger #dnesjem #kuraciekari #zosrdcadohrnca

A post shared by Zo srdca do hrnca (@ela_kridlova) on

Som netušila, aký výborný môže byť taký obyčajný slaný cuketový koláč!! Nie je to žiaden oblbovák, ale seriózna mňamka, musíte vyskúšať, tu je recept: 400 g cukety 100 g syra (dala som grana padano) zväzok jarnej cibuľky (nemusí byť) hrsť petržlenovej vňate 2 vajcia 100 g kyslej smotany 1/2 ČL jedlej sódy 150 g múky (použila som 60 g ovsenej + 60 g polohrubej špaldovej +30 g cícerovej) Cuketu nastrúhame nahrubo aj so šupkou, necháme postáť 10 minút a vyžmýkame od vody. K cukete pridáme nastrúhaný syr, pokrájanú cibuľku a petržlenovú vňať. V ďalšej miske rozšľaháme vajcia so smotanou, pridáme múku a sódu, dochutíme soľou korením a zmiešame s cuketou. Vylejeme na vymastený plech/zapekaciu misu a pečieme pri 180 st.C cca 40-50 minút. . . . #dnesjem #dnespeciem #slanykolac #cuketovykolac #vkuchyni #uzasnejedlo #zucchini #summer #recipe #vegetarian #veggies #homebaking #foodblogger #foodblog #onthetable #inthekitchen #zosrdcadohrnca

A post shared by Zo srdca do hrnca (@ela_kridlova) on

S(t)vory z kuchyne

Maťa, alebo inak prezývaná Piškóta píše na svojom blogu Stvory z kuchyne úprimne a vtipne. Pochutiť a inšpirovať sa môžete z receptov hlavných jedál, polievok, no v ponuke sú aj raňajky alebo párty snacky. Maťa je aj spoluautorkou knihy „Príbehy z kuchyne“, ktorú vytvorila spolu s už spomínaným blogom The Story of a Cake.

Pečené kura alebo kuracia polievka mi pripomínajú detstvo… ❤ patrilo to k našej Nedeli … Ako aj nástup na obed presne o 12tej, ani o minútu neskôr, záchvaty smiechu s maminou pri stole a oco, ktorý naše záchvaty nezvládal a zaručene vždy skončil s obedom v obývačke 😂 chcela by som niekedy vrátiť čas.. Keďže ale Časovraty v naozajskom svete neexistujú, občas sa vraciam do detstva aspoň pomocou jedla, ktoré sme papavali 💕💕💕 Recept nájdete uz na blogu 👌 . . #lunchtime #lunch #foodgraphy #foodlover #food52 #f52grams #foodstyling #foodstagram #thefeedfeed #foodforthought #stvoryzkuchyne #theartofslowliving #slowlife #slowlifestyle #roastedchicken #orangechicken #autumn #vitis #sponsored

A post shared by Stvory z Kuchyne (@stvoryzkuchyne) on

Prihlasujem do newslettera...

Dostávaj najlepšie novinky z Odzadu

Prihlásením sa do newslettera súhlasíte s podmienkami ochrany súkromia.